0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Novi poraz Mege, sada u Kopru

Objavljeno: 02.02.20 u 14:50

Košarkaši Mega Bemaxa su na gostovanju u okviru meča 18. kola ABA lige imali nekoliko prilika da prelome meč u svoju korist, ali je Koper Primorska na kraju slavila sa 93:87 (15:25, 28:17, 25:20, 25:25) u meču odigranom u Areni Bonifika.

Izabranici trenera Dejana Milojevića su u utakmici punoj preokreta uspeli da povedu sredinom poslednje deonice, ali je finiš u potpunosti pripao ekipi Primorske koja je na kraju došla 11. pobede u ligi. Trener Mege na ovom meču nije mogao da računa na Edina Atića koji zbog bolesti nije otputovao sa ekipom, kao ni na Jurija Macuru koji je zbog povrede propustio meč.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Kendrik Peri sa 22 poena i Nikola Mišković sa 16. U slovenačkoj ekipi su se istakli Nejc Barič sa 24 poena i Sterling Gibs sa 23.

Posle 18 odigranih kola ABA lige, Mega Bemax ima skor 4-14 dok Koper Primorska ima 11 pobeda i 7 poraza. Narednu utakmicu Mega Bemax igra u petak 7. februara u 20 časova kada će u Zagrebu gostovati ekipi Cibone.

Dejan Milojević je započeo meč sa petorkom Peri, Nenadić, Mesiček, Mišković i Simonović. Mega otvara meč zakucavanjima Simonovića i Miškovića, da bi posle slobodnih bacanja Mesičeka povela 1:6. Domaća ekipa postiže prve poene iz igre posle 3 minuta, a sa druge strane igrači Mege ne pronalaze rešenje u napadu nekoliko minuta pa je rezultat sredinom četvrtine 8:6. Post Mege u napadu prekida Peri sa sjajnim ulazom. Dobra odbrana Mege u narednim minuta donosi plus 5, da bi posle trojke Hodžića istom merom odgovorio Peri za 14:19 na minut do kraja. Gibs pogađa jedno slobodno bacanje, a do kraja četvrtine trojke za Megu pogađaju Nenadić i Peri za plus 10 posle prve četvrtine, 15:25.

Cerovina i Nenadić čuvaju vođstvo Mege početkom druge četvrtine. Domaća ekipa mini serijama pokušava da uhvati priključak, ali Mega iz dobre odbrane uspeva da stigne do lakih poena u napadu. Cerovina vezuje dve odlične blokade, ali Primorska prilazi na 5 poena. Mesiček trojkom donosi plus 8, 31:39 na 4 minuta do kraja. Primorska uspeva da kazni greške u odbrani Mege a na drugoj strani igrači Mege iz teških pozicija ne uspevaju da poentiraju pa je rezultat 40:41 na minut do kraja. Mesiček pogađa jedno slododno bacanje, Gibs pogađa trojku za domaću ekipu pa je rezultat na poluvremenu 43:42.

Pauza na poluvremenu je više prijala domaćoj ekipi koja je posle nešto više od 3 minuta igre imala plus 6, 55:49. Uspela je Mega da poveže odbranu, Primorska je teže dolazila do koša u narednim minutima, ali igrači Mege to nisu uspevali da materijalizuju u napadu. Serija loših odluka Mege na obe strane terena je donela plus 9 domaćoj ekipi da bi Peri trojkom u poslednjim sekundama četvrtine spustio zaostatak na 6 poena, 68:62.

Mišković sa dve trojke donosi izjednačenje na startu poslednje četvrtine. Nakon razmene poena sa obe strane, Primorska je trojkom Gibsa stigla do plus 5, 75:70. Peni i Nenadić serijom 0:6 za manje od minut donose vođstvo Megi 75:76, ali je u narednih nekoliko minuta Mega serijom grešaka i promašenih šuteva otvorila prostor za seriju 8:0 za Primorsku i 83:76 na 3 minuta do kraja. Simonović je sa slobodnih bacanja spustio minus na 5 poena, ali ključnu trojku sa 10 metara na isteku napada pogađa Lazić posle koje Mega nije uspela da ugrozi pobedu Primorske, za konačnih 93:87.

Koper Primorska: Gibs 23, Hrovat, Barič 24, Kosi 4, Ciani, Lazić 7, Hodžić 19, Dimec 3, Nemanič 5, Luković 8 (11 skokova), Vončina.

Mega Bemax: Mišković 16, Peri 22 (9 skokova, 6 asistencija), Marjanović, Ašćerić 7, Simonović 10 (9 skokova), Nenadić 12, Cerovina 5, Brekić, Tanasković, Stanić 2, Mesiček 13.

FOTO: ABA league/Žiga Milec

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter