0
Domaći fudbal

PRIPREME U BELEKU: Vojvodina igra protiv Maribora

Objavljeno: 01.02.20 u 10:48

Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati svoj treći meč na pripremama u Beleku. Od 17 časova po srpskom vremenu, rival crveno-belih u sportskom centru „Susesi“ biće Maribor, aktuelni šampion Slovenije i trenutno trećeplasirani tim u slovenačkom prvenstvu.

Iako je prvi klub pod imenom 1. SSK Maribor (Prvi slovenski sportski klub Maribor) osnovan još daleke 1919. godine, zbog afere sa trovanjem hranom, taj klub je 1960. godine morao biti rasformiran, te je iste godine osnovan novi NK Maribor Branik.

Od tog trenutka, klub je još tri puta menjao ime, a poslednji put to se desilo 2006. godine, od kada se klub zove samo Maribor. U nekadašnjoj SFRJ, Maribor je svega pet sezona nastupao u Prvoj saveznoj ligi (1967. – 1972). Protiv Vojvodine je odigrao 12 zvaničnih mečeva, pri čemu je „stara dama“ ostvarila pet pobeda, pet remija i dva poraza, uz gol-razliku 12:9. Poslednji put, ova dva tima su se sastala u prijateljskoj utakmici tokom zimskih priprema u sezoni 2017/18, takođe u Beleku, kada je rezultat bio 2:2.

Međutim, nakon osamostaljenja Slovenije, Maribor se profilisao kao ubedljivo najuspešniji fudbalski klub ove države, s obzirom na to da je od tada osvojio 15 titula i devet Kupova Slovenije. Ove sezone, Maribor je učestvovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde je u trećem kolu bio eliminisan od Rozenborga, a potom i u plej-ofu za Ligu Evrope, kada je u dva meča bio slabiji od Ludogoreca.

Vrednost sadašnjeg tima Maribora je procenjena na 12,58 miliona evra, a trener ekipe na raspolaganju ima sastav u kojem su, pored domaćih igrača, još trojica igrača iz Bosne i Hercegovine i po jedan iz Hrvatske, Crne Gore, Rumunije i Brazila.

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović danas će verovatno priliku da zaigraju pružiti gotovo svim igračima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter