0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

PARTIZAN SE NIJE OBRUKAO PROTIV UČESNIKA LŠ: Crno-beli slavili nakon penala protiv Lokomotive, odličan golman Stevanović

Objavljeno: 01.02.20 u 14:02

Fudbaleri Partizana odigrali su prvi meč na ‘Premijer kupu’ održanom u Dohi. Protivnik je bio ekipa Lokomotive, a crno-beli se nisu obrukali.

Protiv ekipe iz Premiijer lige Rusije Partizan je imao nekoliko ozbiljnih prilika, koje igrači crno-belih nisu realizovali, ali raduje u svakom slučaju igra ‘parnog valjka’ koji svakako mora da još brusi formu jer u takmičarskim mečevima neće biti popravnih, te protivnik može ozbiljno da kazni promašaje crno-belih što danas zahvaljujući dobroj igri u odbrani danas nije bio slučaj.  Nakon 90 minuta bilo je 1:1, a penal seriju dobio je Partizan rezultatom 4:2. 

FOTO: FK Partizan

Posle šest minuta igre Partizan je imao veliku priliku. Oduzeo je loptu na sredini terena, obišao odbranu, da bi potom otišao previše u stranu, a njegov udarac završio je preko gola. Dmitri Barinov je odgovorio u desetom minutu, dobro je bio postavljen Asano. Još jednom je u 17 minutu pretio srpski predstavnik u ovom duelu, Natho je prebacio loptu do Tošića, on spušta Miletiću, ali je defanzivac crno-belih pogodio spoljni deo mreže…

FOTO: FK Partizan

Povela je Lokomotiva u 31. minutu Eder je odlično reagovao na centaršut Zemaletdinova, uspeo je da prevari Stojkovića. Već u narednom napadu odgovorio je Tošić. Namestio se na šut sa 18 metara i precizno je pogodio dalji ugao za 1:1. Odličnu priliku za preokret imao je nakon prekida Strahinja Pavlović u nastavku, ali je njegov udarac glavom prošao kraj gola. Utisak je da je Partizan bibo bolji rival u prvom poluvremenu, sa više kvalitetnih prilika, ali je nedostajala realizacija.

FOTO: FK Partizan

Imao je Partizan nekoliko dobrih prilika na početku drugog poluvremena, Šutirao je Suma iskosa, a u 54. minutu Asano nakon odlične kombinacije Sume i Markovića dolazi do prilike, ali u oba slučaja nije bilo promene rezultata. U nastavku je inicijativu preuzela Lokomotiva, ali je Partizan uspešno umeo da se brani od naleta ruskih igrača. Veliku Priliku imao je Partizan, Miletić je poslao odličnu loptu do Markovića, on šalje loptu na peterac, a Bojan Matić je zakasnio koji trenutak sa uklizavanjem.

FOTO: FK Partizan

Imala je Lokomotiva priliku da dođe do gola, uspeli su da zatresu mrežu Stevanovića, ali je gol poništen zbog ofsajd pozicije igrača ruskog tima, iako su igrači iz Moskve tražili penal zbog igranja rukom Vujičića, sudija je pokazao da je lopta za crno-bele. Do kraja duela Partizan je imao još nekoliko prilika preko Matića i L. Pavlovića, ali je mreža oba tima mirovala. Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.  Za Lokomotivu su sa bele tačke bili precizni Žao Mario i Eder, dok je Tugarijevu i Ribusu Stevanović ‘skinuo’ penal. Za Partizan precizni su bili Marković, Zdjelar, Matić i Stevanović. 

Partizan – Lokomotiva 1:1 (1:1) (PENALI: 4:2)
(Tošić 33 – Eder 31)

PARTIZAN: Stojković (Stevanović 46′) – Miletić, Ostojić (Vujačić 46′), S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić (Marković 46′), Suma, Asano – Sadik. (Igrali su u drugom poluvremenu: Stevanović, Marković, Vujačić, Matić, Šćekić, Stevanović, L. Pavlović)

LOKOMOTIVA: Kočenkov, Ćorluka, Hevedes, Magkajev, Ignjatev, Barinov, Krajčovjak, An. Mirančuk, Zemaletdinov, Al. Mirančuk, Eder.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter