2
Domaći fudbal

RADNO U HUMSKOJ: Novi ‘biser’ potpisao za Partizan!

Objavljeno: 31.01.20 u 16:20

Oprobana uspešna formula crno-belih sa mladim igračima iz svoje škole se nastavlja, Partizan je dobio danas trećeg najmlađeg profesionalca.

Kako se isplati forsiranje igrača iz svog omladinskog pogona najbolje je Partizan osetio na Strahinji Pavloviću kog je prodao u Monako za deset miliona evra, plus bonuse. Na ceni je Filip Stevanović za kog postoji interesovanje iz Francuske i Italije, a cena je 15 miliona evra.

Partizan je odlučio da još dečaka iz svoje škole pretvori u profesionalce. Danas je ugovor sa ‘parnim valjkom’ potpisao Matija Stjepanović. Reč je o momku iz klase 2004, a ugovorom se obeavezao do 2023. godine. Momku je ostalo još dve pune godine da postane punoletan.

Matija Stjepanović je postao treći najmlađi profesionalac u istoriji Partizana. Pre njega je među profesionalce uplovio Dušan Vlahović (15 godina) i Vanja Stjepanović. Matija Stjepanović igra na poziciji štopera i navijači se nadaju da će sazrevati poput Nikole Milenkovića i Strahinje Pavlovića.

FOTO: FK Partizan

0
0

2 Komentara

  1. Ma sta velis,jadjo?
    Sve si pobrkao! Ovde u sportu se radi o prodaji prava na preuzimanje coveka u radni odnos i to saglasnoscu svih subjekata,pri cemu je saglasnost kljucnog faktora-igraca najbitnija (ako on ne prihvati ugovor sve pada,ne vazi ugovor klubova,npr.) Medjutim, prodaju dece niko normalan ne m0ze opravdati.Nije to tako jednostavna prica. Do 17 godina svakako igrac ne moze ici vani po fifa pravilima, a svugde covek sa 17 godina ima pravni subjektivitet u domenu radnih regulativa, tj moze potpisivati ugovore o radu jer se smatra sposobnim da preuzme obavezu odlucivanja po tom pitanju.
    U ovom slucaju decko potpisuje ugovor (o stipendiranju) ,zapravo njegov pravni zastupnik,obicno roditelj potpisuje do napunjenih 17 godina, nakon toga on potpisuje ugovor o radnom odnosu potpuno punovazan.

    0
    0
    Odgovori
  2. U ovoj zemlji su prodavali decu odmah posle rodjenja ,sa 14-15 godina to je već kasno. Partizan ima i mladje ,možda nekog pionira ili petlića da ubace u prvi tim ? Sad razumem državnu politiku za povećanje nataliteta ! Ne mož’ da se rodi onoliko koliko mož’ da se proda ! A trgovina ljudima je kobajagi zabranjena ? Ajde? Ma nemoj mi reći ,tako,kasti ?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter