0
ATP

POSLE VELIKE BORBE: Đoković dobio rivala u finalu AO i trebalo bi da ima značajnu prednost!

Objavljeno: 31.01.20 u 13:30

Kako je drugo polufinale Australijan opena odmicalo, bilo je jasno da će ili Aleksandar Zverev ili Dominik Tim u finale ući iscrpljeni i sa mnogo više umora od Novaka Đokovića.

Ispostavilo se da će rival braniocu titule u Melburnu biti Austrijanac Dominik Tim, koji je posle tri sata i 34 minuta borbe savladao Zvereva sa 3:1 – 3:6, 6:4, 7:6, 7:6.

U prvom je Nemac bio bolji i sa 6:3 je poveo u setovima posle 40 minuta borbe, ali je posle identičnog vremena Tim dobio drugi set sa 6:4 i izjednačio na 1:1.

Usledio je treći koji je trajao duže nego prva dva. Zverev je imao jednu set loptu pri vođstvu od 5:4, ali se Tim izvukao sjajnim servisima i otišlo se u taj-brejk.

U međuvremenu su se pojavili problemi sa stomakom kod austrijskog tenisera, ali ga to nije omelo da odigrao sjajno u 13. gemu i sa 7:4 dođe do preokreta u setovima.

Gotovo identičnu sliku videli smo u četvrtom setu, pa se ponovo igrao taj-brejk i ponovo je Tim bio skoncentrisaniji i bolji sa 7:4 za svoj prvi plasman u Gren Slem finale.

Trebalo bi da prednost bude na strani Đokovića, i u kvalitativnom smislu, ali i kada se radi o umoru, jer je Tim pre današnjeg teškog meča, imao i naporan okršaj sa Rafaelom Nadalom u četvrtfinalu, a i u uvodnim rundama je igrao duel od pet setova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter