0
Domaći fudbal

PRIČE IZ ANTALIJE: Filip Mladenović o povratku u Zvezdu i idealnoj zameni za Milana Rodića!

Objavljeno: 30.01.20 u 09:12

Levi bek reprezentacije Srbije Filip Mladenović govorio je za srpske medije u Antaliji gde se nalazi na pripremama sa Lehijom iz Gdanjsaka.

(Od specijalnog izveštača iz Beleka – Mirko Marković)

Dugo se letos Filip Mladenović spominjao kao eventualno pojačanje Crvene zvezde, ali igrač Lehije je otkrio u Antaliji da su njegovi planovi vezani za ostanak u Evropi i da želi sa reprezentacijom Srbije plasman na Evropsko prvenstvo. Susret posle meča sa Dinamom iz Moskve bio je srdačan, a na terenu Čačanin je blistao pored leve aut linije.

– Najjaču utakmicu odigrali smo protiv moskovskog Dinama i dobili 2:0. Prvenstvo Poljske počinje 7. februara i moramo da spremno uđemo u ligu. Zadovoljan sam kako to sve izgleda – počeo je priču Filip Mladenović.

Pominjala se mogućnost da obučeš crveno-beli dres i naslediš Milana Rodića ako ode?

– Bilo je nekih razgovora. Otvoreno sam pričao sa ljudima iz kluba, kao i uvek, rekao im da još nisam spreman za povratak u Srbiju i naš fudbal. Da se razumemo, drago mi je zbog Crvene zvezde, da su se vratili gde im je mesto, da svake godine igraju Ligu šampiona.

Gde je zapelo?

– Što s mene tiče, moj stav je da se ne vraćam u Srbiju. Za sada je to neki plan, imam ugovor sa Lehijom do leta, pa ćemo videti.

Dosta toga nije isto kao u prvom mandatu?

– Jasno je da je Crvena zvezda sada drugačiji klub u odnosu kada sam ja nosio crveno-beli dres. Tada je bila velika besparica. Ali, nije do Crvene zvezde, već ja imam druge planove. Jednostavno nisam spreman za povratak u srpski fudbal. Mislim da mogu napraviti još nešto više u Evropi – jasan je bio Mladenović.

U Belgiji je doslo do zastoja?

– Bio sam u nezgodnoj situaciji posle Standarda. Vratio sam se u život u Lehiji.

Sa Pinto je podigao rampu?

– Više mi je muka da pričam o toj temi. To je gotova priča za mene. Šta je tu bilo? Ko je koga? Glupo je uopšte otvarati tu priču. Bio je to mnogo težak period za mene. Godinu i po dana nisam igrao fudbal, ali sam se vratio i to je sada najvažnije. Došao sam i do reprezentacije, prezadovoljan sam. Lepo mi je u Gdanjsku, ali možda je vreme za promenu i neki veći i jači nivo.

U martu reprezentaciju Srbije očekuje baraž za Evropsko prvenstvo?

– Velika je čast za mene igrati za Srbiju! To je podstrek i znak da igram dobro. Posebno kad dođeš iz poljske lige. To je važno i za Lehiju. Zato mi je posebno drago. Dajem sve od sebe u reprezentaciji.

Norveška je nezgodna selekcija?

– Ne volim da pričam unapred. Takav sam. Jaki su, ali jaki smo i mi. Sve je tu otvoreno – poručio je Mladenović.

Dosta je srpskih igrača u Poljskoj.

– Ima dosta naših fudbalera, ali i Hrvata, Slovenaca i Bosanaca. Sa mnom je u Lehiji naš Žarko, golman prošao školu Dortmunda, Hrvat Maloča, Držimo se zajedno. Ima stvarno dosta Srba u poljskoj ligi. Govorim poljski, čitam njihove novine, govorim. Lako se nauči. Jezik dosta sličan srpskom.

Na kraju priča je završena sa Zvezdom?

– Video sam se sa Nemanjom Milunovićem. Znam ga iz Čačka i BATE Borisova. Čuo sam se sa Bakulom (Jovičićem) i Milijašom. Iz moje generacije nije ostao niko u klubu sem njega. Ali, znam da su ostali Nega, Mirko, Stole i Gagi… Oni se ne menjaju nikad. Drago mi je da je Zvezda opet moćna, da opet igraju Ligu šampiona. Samo napred – zaključio je Mladenović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter