0
Domaći fudbal

FLEŠ IZ ANTALIJE: Rad u turskoj predstavio četvoricu svojih bisera!

Objavljeno: 30.01.20 u 11:50

Od prvog dana priprema još u Beogradu, omladinci Stojanović, Zogović i Dobrijević i kadet Braunović priključeni su prvom timu.

Da je Radova omladinska škola prepoznatljiva ne samo u Srbiji već i u Evropi, govori činjenica da se svake godine prvom timu priključi nekoliko mladih igrača iz sopstvenog omladinskog pogona. Ove zime svoju šansu za nova dokazivanja dobila su tri omladinca i jedan kadet.

Jesenas su Stojanović i Zogović već debitovali za prvi tim u Super ligi. Stojanović je sa klupe ušao na „krovu“ u gradskom derbiju protiv Voždovca, a Zogović je svoju šansu na terenu dobio ni manje ni više nego protiv Partizana.

Malo slobodnog vremena ovi sjajni momci iskoristili su da svoja iskustva, očekivanja i utiske iz Antalije predoče svim čitaocima Radovog sajta.

Prvi je naravno govorio kapiten omladinaca Petar Stojanović. Momak sa petogodišnjim stažom u nebesko plavom dresu na Banjicu je stigao iz Partizana. Koliko je popularni Peca vredan i marljiv govori činjenica da se za kapitensku traku izborio čini se vrlo brzo. Na njegovu hrabrost, osećaj za zajedništvo, liderstvo na terenu niko ne može ostati imun. Shvatio je sam i to vrlo mlad šta znači biti kapiten jednog kluba kakav je Rad. Još u omladincima… Nimalo lak posao, velika obaveza i odgovornost. To naravno mogu da iznesu samo najbolji, a upravo takav je naš Peca. Najbolji. Pravi kapiten.

-Srećan sam što sam se našao na spisku prvog tima za put u Antaliju. Utisci su sjajni, a svi saigrači su me dobro prihvatili. Ovo je jedan viši nivo rada, zahtevniji su treninzi, veća je konkurencija ali i očekivanja. Moj uzor je kapiten Brana Milošević, ne samo kao igrač, već i kao čovek. Smiren, staložen, pravi profesionalac, uvek dobar motivator i lider. Njegovi saveti kao i od ostalih saigrača, a najviše od Šake, Petrovića i Stjepanovića mnogo mi znače da se priviknem na ovaj režim rada, da uvek dam svoj maksimum. Zahvalnost za sve što sam do sada postigao dugujem pre svega svojim saigračima iz omladinaca, treneru Dušanu Rašoviću i direktoru Slobodanu Peličiću. Oni su mi najveća podrška i motivacija da ih idalje predstavljam u najboljem svetlu. Kad god ne budem u sastavu za prvi tim, obećavam da ću 101% sebe dati za svaku utakmicu koju budem igrao sa mojim omladincima – rekao je Stojanović.

Jovan Zogović krilni napadač iz rodnog Kruševca i Trajala u Crnotravsku ulicu stigao je letos. Šest golova za omladince dovoljni su bili da se mladi napadač nađe na listi najboljeg strelca omladinske ekipe nakon završenog prvog dela sezone. Kakvi su domeni ovog momka u nastavku prvenstva, ostaje da vidimo, a sigurno će na to mnogo uticati i odluka da li će i kada Zogović igrati za prvi tim. Debitovao je u decembru baš pred banjičkom publikom protiv Partizana, a na prvoj prijateljskoj utakmici u Antaliji građevinarima je doneo pobedu protiv bugarske Vitoše 7 minuta pre kraja susreta.

-Srećan sam što sam ovde, sa prvim timom, za mene je ovo veliki izazov i iskustvo koje će mi dosta pomoći da napredujem. Trudim se da učim od iskusnijih igrača, koristim svaku priliku da što više mogu sebe usavršim. Uslovi za rad su fenomenalni, počev od hotela, smeštaja i terena. Svestan sam da sam jedan od mlađih fudbalera, a eto od svih nas koji smo priključeni prvom timu ja sam poslednji i došao u klub. Želja mi je da u svakoj situaciji naučim što više, jer ovde ima par igrača koji nama mlađima svojim savetima mnogo pomažu da svim izazovima odgovorimo najbolje moguće – jasan je Zogović.

Mnogo je dobrih štopera iznedrila naša omladinska škola koji su put slave gradili baš na Banjici. Momak rođen 2002. godište u selekciju Radovih pionira stiže na Banjicu iz Crvene zvezde. U pitanju je Marko Dobrijević. Tri godine nastupa za građevinare, a glavne karakteristike su mu dobra tehnička obučenost, odlična anticipacija i sposobnost da kreira napad iz poslednje linije tima.

-Kao pionir došao sam u Rad. Od tada je prošlo tri godine, a za moj pravilan razvoj, dobre igre zaslužni su treneri: Tomašević, Gluščević, Rašović i Knežević. Direktor Peličić uvek ima očinski pristup i zahvaljujući njegovim savetima dosta sam sazreo kao igrač. Nije mala stvar biti na pripremama sa prvim timom Rada. To je za mene značajan napredak, iskusniji su igrači, mnogo se brže igra i treninzi su jačeg intenziteta. Savetuje me Perendija, a uglavnom je to kako da poboljšam svoju igru, šta da ispravim i kada je neophodno biti smiren. Jer štoperska pozicija to i zahteva, brzu reakciju ali i smirenost u zavisnosti od situacije na terenu. Svestan sam da je ispred mene mnogo truda i odricanja, ali svaku odgovornost prihvatam. Rad na sebi najbolji je recept za uspeh -zaključuje Dobrijević.

Najmlađi među novajlijama je Vukašin Braunović, jedini iz selekcije kadeta koji je priključen prvotimcima. Sa Karaburme iz OFK Beograda stiže na Banjicu kao mlađi pionir. On je ofanzivni vezni igrač, kreativan koji igra u oba pravca. Takođe od njegovih fudbalskih sposobnosti treba izdvojiti to što zna da sačuva loptu, tehnički je dobro potkovan, pokriva dosta prostora na terenu, a ima i odbrambene sposobnosti.

-Sam poziv za priključivanje prvom timu za mene je velika čast ali i obaveza. Motiva ima dosta, a jedan od njih je predaniji rad u budućnosti. Podrška saigrača, nekadašnjeg trenera Glogovca i sadašnjeg Ljubinkovića, kao i direktora Peličića nemerljiv je doprinos mom kompletnom razvoju i stasavanju kao igrača. Svi oni veruju čvrsto u mene, podstiču me da ne posustanem ni pred jednom preprekom. Smatram da je ključ uspeha jednog mladog igrača rad u tišini i strpljenje. Za afirmaciju mladih igrača smataram da je Rad najbolji klub u Srbiji što govori i broj momaka koji su iz omladinaca debitovali za prvi tim. Spreman sam da radim na sebi, strpljivo čekam svoju priliku i primenim savete svojih trenera. Što se tiče kolega iz prvog tima svi mi pomažu da se što bolje prilagodim uslovima rada s obzirom da prvi put radim na profesionalnom nivou rekao je Braunović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter