Atletski savez Srbije proglasio najuspešnije: Ivana Španović i Strahinja Jovančević na krovu Srbije

U prostorijama Hotela „M“ održana je svečana ceremonija Atletskog saveza Srbije na kojoj su proglašeni najuspešniji u 2019.godini.


Brojne zvanice pozdravio je predsednik ASS, Veselin Jevrosimović:

– Za nas iz Atletskog saveza Srbije prethodna godina bila je prava sportska: naporna, dinamična, i vrlo uspešna. Čast mi je da vam kažem da su tokom 2019-te godine naši atletičari osvojili čak 60 medalja na međunarodnim takmičenjima, i to 22 zlatne, 14 srebrnih i 24 bronzane. Posebno bih istakao dve evropske medalje osvojene početkom marta u dvorani na Prvenstvu Evrope u Glazgovu. Naša Ivana Španović je još jednom dokazala superiornost u svojoj disciplini i ponovo odbranila zlato. Atletski savez Srbije očekivao je da Strahinja Jovanović zablista u svakom momentu i njegova bronzana medalja za nas nije bila iznenađenje. Među važne rezultate bih svakako ubrojao i izgradnju dve nove staze, u Ćupriji i Zrenjaninu, dok završetak radova na stazama u Kraljevu i Čačku očekujemo ove godine. Siguran sam da govorim u ime celog Saveza kada kažem da sam vrlo srećan zbog rezultata rada na razvoju atletske infrastrukture u Srbiji. I u narednom periodu ćemo nastaviti da radimo punom snagom, kako bi naši mladi sportisti imali uslove koji im dolikuju. Kao atletu, posebno me raduje činjenica da sve više lokalnih samouprava želi u svom gradu atletsku stazu, i mi im kao Atletski savez Srbije pružamo punu podršku u tome. Možda najznačajnija stvar u prethodnoj godini za naš savez i kraljicu sportova, jeste da je Beograd izabran za domaćina Svetskog atletskog prvenstva u dvorani 2022. godine, kao i potpisivanje generalnog sponzorstva sa kompanijom Telenor koja će nam pružiti neophodnu finansijsku stabilnost. Ovako značajni rezultati se postižu samo uz zajednički trud, pa zato dugujemo posebnu zahvalnost i svim ostalim spozorima, donatorima i institucijama – svima koji su bili uz srpsku atletiku i koji nastavljaju da je podržavaju. Ako je suditi po godini koja je iza nas, mogu samo da očekujem da će i 2020. biti godina uspeha, napretka i sjajnih rezultata. Idemo dalje – rekao je Jevrosimović.

Posebne plakete uručene su institucijama i sponzorima koje su pružale podršku tokom prethodnih godina: Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije, Sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda, Kompaniji Telenor , Kompaniji Volskwagen, Kompaniji Comtrade , Javnom preduzeću Jugoimport , Akcionarskom društvu Komercijalna banka, Oficijelnom osiguranju Sava osiguranje, Zdravstvenoj ustanovi Bel Medic, Hotelu M.

Nakon prvog dela programa, na red su došli i najuspešniji atletičari po kategorijama:
-najuspešnija mladja pionirka Murić Saima
– najuspešniji mlađi pionir Čarnopiski Filip
-najuspešniji stariji pionir Kostić Nikola
najuspešnija starija pionirka Vilagoš Adriana
-najuspešnija mlađa juniorka Ilić Ivana
-najuspešniji mlađi junior Isailović Tomislav
-najuspešnija starija juniorka Đurić Ivana
-najuspešniji stariji junior Malešević Miloš
– najuspešnija mlađa seniorka Gardašević Milica
najuspešniji mlađi senior Bibić Elzan
– najuspešniji senior Jovančević Strahinja
-najuspešnija seniorka Ivana Španović
Trofej profesora Aleksandra Petrovića za najuspešnijeg trenera dobio je Goran Obradović iz AK Vojvodina Novi Sad, a za najuspešniji atletski klub proglašen je AK Partizan 1945.