0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

MIRKO TOPIĆ ZA HS: Lalatović je neobičan trener, transfer priče ove zime za mene su zatvorena knjiga, a na leto…

Objavljeno: 29.01.20 u 11:40

Fudbaleri Vojvodine vredno se spremaju za prolećni deo sezone u Superligi Srbije, a u centru pažnje je svakako jedan od najtalentovanijih igrača u zemlji vezista Mirko Topić.

Gurnuo ga je trener Nenad Lalatović u vatru, iako mu je tek 18 godina. Mirko Topić mu je na ukazanoj šansi zahvalio sjajnim partijama. Odigrao je 13 utakmica i postigao je dva gola, što je odličan učinak za zadnjeg veznog. Jedan je od najbolje ocenjenih igrača domaćeg prvenstva, a o tome svedoče brojna interesovanja kako Zvezde, Partizana i Dinama iz Zagreba, tako i Mančester sitija, Sparte iz Praga, Tuluza i Dinama iz Kijeva.

Mirko Topić je u razgovoru za HotSport iz Antalije prvo govorio o treneru Nenadu Lalatoviću, čoveku koji je verovau njega i koji ga je ‘gurnuo u vatru’.

– Dosta je neobičan trener, zna da motiviše i izvuče maksimum iz igrača, razlikuje se od sistema u kojima sam ranije radio, odgovara mi to o čemu svedoče i rezultati u jesenjem delu prvenstva – počeo je priču za HotSport jedan od najtraženijih fudbalera u Srbiji, Mirko Topić.

Nema samo Nenad Lalatović reči hvale o talentovanom vezisti, pohvale stižu sa svih strana od sportske javnosti do trenera drugih superligaških timova.

– Imponuju mi lepe reči drugih trenera iz Superlige Srbije, ali i mojih trenera. Pritisak ne osećam. Bolje rečeno osećam mali teret da iz utakmice u utakmicu moram biti bolji, da igram kao u jesenjem delu sezone, ali ne brinem previše, najvažnije mi je da se sada dobro spremim i ispunim sva očekivanja ljudi u klubu.

Talentovani momak iz Novog Sada ne krije da je zadovoljan rezultatima ‘stare dame’, ali i ličnim učinkom u jesenjem delu sezone.

– Veoma sam zadovoljan pre svega igrom tima, a onda i svojim partijama. Rezultati su bili dobri, ispunili smo cilj da budemo među prve četiri ekipe u Superligi Srbije, plasirali smo se u četvrtfinale Kupa. Nadam se da ćemo osvojiti Kup Srbije i daćemo izboriti treće mesto, jer je želja svih nas izlazak u Evropu narednog leta.

Zvezda je uporna da ga dovede. Savo Milošević je javno rekao da je on tip igrača koji je interesantan Partizanu. Veliki ‘lovci’ na mlade talente iz zagrebačkog Dinama su bacili oko, a pominje se i gigant Mančester siti.

– Čvrsto sam rešio da ostanem u Vojvodini ove zime, ta knjiga o mogućim transferima za mene je zatvorena, ostajem do leta sigurno. Glavom sam u Vojvodini i ne razmišljam ni o jednom drugom klubu – jasno je poručio Mirko Topić.

Na pomenu leta ostavio je prostora da može da se razmišlja o transferu, mada bi navijači ‘stare dame’ voleli da ga vide u crveno-belom dresu u evropskim kvalfiakcijama, bar do septembra.

– Uf, to stvarno ne znam. Šta bi bilo, kad bi bilo. Ne znam stvarno – ostavio je ipak supertalentovani vezista mogućnost transfera već na startu leta.

Na pitanje ko mu je fudbalski uzor odgovorio je kao iz topa.

– Fudbalski uzor mi je Pol Pogba, trenutno najbolji fudbaler na svetu koji igra na poziciji koju pokrivam i ja.

Kada je reč o ligama u kojima bi jednog dana voleo da nastupa izdvojio je dve, a klub je ostao zagonetka.

– Omiljene lige su mi španska i italijanska, a gde bih voleo da nastavim karijeru? U klubu koji će mi dati minutažu i mogućnost da se razvijam još više kao fudbaler – zaključio je u intervjuu za HotSport, Mirko Topić.

FOTO: FK Vojvodina/Jelena Grlić/FK Čukarički

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter