0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

LALATOVIĆ BLISTA: Jako sam zadovoljan

Objavljeno: 29.01.20 u 22:10

Posle pobede njegovog tima nad Rapidom, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je veoma zadovoljan sa onim što su prikazali crveno-beli.

Vojvodina je danas pobedila Rapid rezultatom 2:0 (1:0), u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

– Sigurno je da sam zadovoljan sa rezultatom, jer znamo kakav je klub Rapid, kakve igrače i kakvu tradiciju ima. Međutim, uvek volim da kažem da i naša Vojvodina ima veliku tradiciju i da je takođe jako veliki klub. Jako sam zadovoljan sa igrom i u prvom i u drugom poluvremenu, kao i sa pristupom. Igrači su ispunili sve ono što sam tražio i prikazali ono što radimo na treninzima do poslednjeg atoma snage, a to donosi rezultat. Rekao sam im da u modernom fudbalu, ako ne uđete u meč sa 200 posto i ne igrate u oba pravca, onda ne možete pobediti timove kao što su Šahtjor i Rapid. Protiv Šahtjora smo takođe odigrali odlično i za sada sam stvarno jako zadovoljan. Momci dobro rade i treniraju, žele da mi se dokažu i izbore za mesto među startnih 11, zbog čega sam jako ponosan – kaže Lalatović.

Već u petom minutu današnje utakmice, Vojvodina je nakon kornera postigla gol preko Saničanina, ali je on poništen zbog navodnog prekršaja.

– Nisam lepo video, ali da ne komentarišem to. Ono što moram da kažem jeste da smo izveli jako lepu akciju kod prvog gola, kao što radimo na treninzima, gde se Mrkaić jako lepo kretao, dobio pas u prazan prostor i postigao pogodak. I kod drugog gola se videlo ono što smo radili, a to je da u završnici akcije u šesnaestercu uvek budemo prisutni sa četvoricom-petoricom igrača. Bio je centaršut sa strane, Zukić je šutirao, golman odbranio, ali je lopta došla do Čovića. To je bukvalno ono što smo radili na treninzima u poslednja dva dana i jako me raduje što to primenjujemo i na utakmicama – napominje Lalatović.

Napadač Nemanja Čović (28) je čitavu jesenju polusezonu propustio zbog povrede, pa se očekuje da će u drugom delu sezone biti značajno osveženje za tim Vojvodine.

– Čović je jako kvalitetan igrač i meni je bila velika želja da on dođe. Žao mi je što se povredio, jer da nije bilo tako, on bi bukvalno eksplodirao kod nas, ali uveren sam da će se to tek desiti. Dao sam mu šansu da odigra 25-30 minuta, ali pošto je utakmica tada postala jako gruba, nisam hteo ništa da rizikujem i ubacio sam Mladenovića, koji se takođe pokazao u jako lepom svetlu. Atmosfera je stvarno sjajna, porodična, pobednička. Igrači se druže i ja volim kad vidim da su nasmejani i da se drže zajedno, jer kada je tako, onda dođe i rezultat – kaže Lalatović.

Ipak, šef stručnog štaba Vojvodine ne želi nikakvu euforiju zbog dobrih igara i rezultata tokom priprema.

– Ne volim ništa da pričam unapred, jer treba ići od utakmice do utakmice. Pripremni period je jedno, a prvenstvo je drugo. Igrači ovde nemaju pritisak da moraju da pobede i videćemo kako će biti kad krene sezona. Ipak, sigurno je da svaka pobeda znači mnogo, pogotovo za samopouzdanje mojih igrača – ističe Lalatović.

Fudbaleri Vojvodine će na teren ponovo istrčati sutra pre podne, za kada je zakazan trening, dok su popodne, kao i dan nakon meča protiv Šahtjora, od šefa stručnog štaba dobili slobodno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter