5
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

RADOVAN PANKOV: Voleo bih da dam gol Partizanu, pa neka bude i iz penala

Objavljeno: 28.01.20 u 09:32

Šalio sam se sa Boaćijem posle meča sa Arkom da ću da preuzmem njegovu ulogu, a snašao bih se dobro u takvoj situaciji – kaže štoper crveno-belih.

Nije lako doći u Crvenu zvezdu i odmah postati standardan član ekipe, pogotovo ako je jaka konkurencija, ali trener Dejan Stanković traži idealan tandem štopera i za mesto pod suncem se bori najmlađi član odbrane, koji je pokazivao potencijal tokom evropskih kvalifikacija.

Dva projektila u mrežu sa bele tačke u istorijskoj utakmici sa Kopenhagenom. Radovan Pankov nema ništa protiv da mu bude dodeljena i takva uloga u nastavku sezone pošto napadači nisu bili raspucani protiv rivala iz Poljske.

– Šalio sam se sa Boaćijem posle utakmice sa Arkom da ću da počnem da šutiram penale, a i ozbiljno mislim da bih se snašao u takvim situacijama. Biće, naravno, kako Stanković odluči – kaže Pankov.

Možda se ukaže prilika u večitom derbiju.

– Naravno. Bila bi to poslastica…

Proslava bi bila za pamćenje.

– Posvetio bih ga malom sinu Milošu i ženi. Gestikulirao bih ka njima. Nagovaram je da njegova prva utakmica bude baš u derbiju. Ako bude pogodak, otrčao bih i ka severnoj tribini.

Sanjate revanš najvećem rivalu na proleće.

– Rano je da se priča o derbiju, ali tačno je da ga čekam sa nestrpljenjem. Pokazao sam emotivnu stranu ličnosti tada, slomilo me je da su nam navijači pružili podršku i pored poraza, bilo mi je žao njih. Nisam zamišljao da tako bude u debiju na derbiju, što se tiče rezultata. Daće Bog, biće ih još mnogo, imam brojke u glavi koje bih voleo da ispunim i ka njima stremim. Voleo bih da dočekam 100. utakmicu u Zvezdi, da imam mnogo golova, trofeja…Nikada ne znaš kakav ti je put suđen, ali tako bih voleo da bude.

Pominjete golove, davali ste ih u Nišu.

– Nisam opterećen, ali nema defanzivca koji ne voli da daje golove. Lepše se i ispunjenije osećaš, gledam na njih kao nagradu za trud i rad.

Kad ste ste osećali srećnije, posle eliminacije Kopenhagena ili Jang bojsa.

– Na Svetskom prvenstvu za mlade na Novom Zelandu nisam igrao, ali sam se radovao kao i svi ostali, ako ne i više od njih. Bilo bi nepošteno da izdvojim utakmicu sa Kopenhagenom u odnosu na onu protiv Jang bojsa, jer su obe bile jako bitne. U Danskoj nam je pao teret, znali smo da ćemo barem Ligu Evrope da igramo.

Nove kvalifikacije za Ligu šampiona su realnost zbog prednosti od 11 bodova u odnosu na crno-bele.

– Prva četiri kola proleća su nam prekretnica, već tada možemo da dođemo baš blizu odbrane titule.

Prijateljska utakmica sa Arkom donela je i dobre i loše stvari.

– Dva tima su odigrala po 45 minuta, važno je bilo da istrčimo. Igra nije zadovoljavajuća u prvom poluvremenu, u drugom je bilo OK. Njima se za sedam dana nastavlja prvenstvo, možda im je bila generalka, a nama je došao meč 24 sata posle najtežeg treninga ove zime. Imamo cilj, znamo kad bi trebalo da budemo najbolji. I bićemo.

FOTO: FK Crvena zvezda

Ostaje žal što niste počeli nijednu utakmicu u grupi Lige šampiona.

– Milojeviću ne zameram ništa, ali krivo mi jeste. Odigrao sam koji minut protiv Bajerna…Daće Bog da opet uđemo u Ligu šampiona, da nas isprati sportska sreća, a verujem da hoćemo. Prvo da osvojimo titulu. Svake godine biće sve teže da se ide u elitno UEFA takmičenje.

Posteri nisu u vašoj generaciji bili popularni kao pre.

– Imao sam poster Brazilca Ronalda, on mi je omiljen fudbaler.

Na kraju neke stvari se uče od svetskih asova.

– Nekada Nestu, a sada mi je Van Dajk bez premca. U međuperiodu Serhio Ramos i Tijago Silva – rekao je na kraju Pankov.

0
0

5 Komentara

  1. Zuti,pazi sta pricas! Mnogo si se raspojasao, znas li ti o kojoj velicini ti pricas, sugerisemo ti da smanjis ton, inace ce ti Sadiq kroz noge jednu proturiti!
    Kakvagod da je mala Zvezdana, koliko god da sudije za nju navijaju, ona nema gotovo nikakvih izgleda protiv ovog evropskog PFC!

    0
    0
    Odgovori
  2. sine, samo mozda-tesko iz penala (koji ne postoji a sudija sviraju po navici ) , los igrac a mozda i covek … kad na ovaj i ovakav nacin dres zvezde ocekujes.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter