1
ATP

FOTO: novakdjokovic.com

AO: Đoković imao problema sa vidom, ali ne i sa Raonićem – 3:0 za novi spektakl protiv Federera! (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.20 u 12:38

Novak Đoković bio je bolji od Miloša Raonića u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije i zakazao je duel sa Rodžerom Federerom u borbi za finale.

Umeo je Miloš Raonić često da namuči Novaka Đokovića, što je činio i danas na ‘Rod Lejver areni’, ali jasno je svima da je Srbin u ozbiljnom zaletu i sjajnoj formi, te je ukrotio servise Kanađanina i zasluženo prošao u polufinale prvog Gren slema u sezoni – 3:0 (6:4, 6:3, ).

SVI SU TO ČEKALI: Novak Đoković na originalan način odao počast preminulom Kobiju Brajantu (VIDEO)

Raonić je u prva četiri kola bio toliko siguran da rivalima nije dozvolio nijedan osvojen set. I ovaj susret krenuo je vrlo čvrsto, bez ‘brejkova’, sve do desetog gema kada je kanadski teniser servirao za ostanak u prvom setu.

Usledio je veliki pritisak Đokovića i tri set-lopte, ali i tri izjednačenja. Ipak, kada je dobio četvrtu, Novak ju je iskoristio i tako je poveo u setovima.

U drugom je srpski ‘reket broj jedan’ mnogo ranije uspeo da stekne prednost i oduzme servis rivalu. Učinio je to u trećem gemu, ubrzo poveo sa 4:1. Kasnije je rutinski servirao i ubrzo duplirao vođstvo u setovima.

Treći deo meča doneo je određene probleme srpskom teniseru sa vidom, odnosno, vrlo verovatno prašinom koja mu je u velikoj meri smanjivala fokus na loptici.

Uz to, Kanađanin je podigao nivo svoje igre, pre svega na svoj servis i nije dozvoljavao rivalu da ponovo napravi ‘brejk’, što bi najverovatnije dovelo i do ekspresnog kraja meča.

Ovako, obojica su čuvali svoje servise i otišlo se u ‘taj-brejk’. A tamo – totalna dominacija branioca titule u Melburnu.

Đoković je munjevito poveo sa 3:0, potom i 6:1 i došao do pet vezanih meč-lopti. Iskoristio je prvu i zakazao polufinalni spektakl sa Rodžerom Federerom.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter