0
Košarka

DŽORDAN, POPOVIĆ, GASOL, VEJD: Koga briga danas za košarku!

Objavljeno: 27.01.20 u 11:48

NBA zvezde, bivši igrači i treneri opraštaju se od legendarnog beka Lejkersa Kobija Brajanta, reči tuge preplavile su društvene mreže.

Prvi se oglasio legendarni Majkl Džordan koji je Kobija Brajanta nazvao svojim mlađim bratom.

– U šoku sam zbog tragičnih vesti o Kobijevoj i Đijaninoj smrti. Reči ne mogu da opišu bol koju osećam. Voleo sam Kobija, bio mi je kao mlađi brat. Često smo pričali i mnogo će mi nedostajati ti razgovori. Bio je strašan takmičar, jedan od najvećih u ovoj igri i bio je kreativna sila. Kobi je bio i neverovatan otac koji je duboko voleo svoju porodicu i ponosio se ćerkinom ljubavlju prema košarci. Moja supruga Ivet mi se pridružuje u izražavanju najdubljeg saučešća Vanesi, Lejkersima i ljubiteljima košarke širom sveta – rekao je Majkl Džordan.

Fil Džekson je bio dugogodišnji trener Kobija Brajanta, zajedno su pravili velike uspehe, pisali istoriju LA Lejkersa.

– Ovo je tragedija za više porodica. Moje misli su sa Kobijevom suprugom Vanesom i porodicama svih koji su ostali bez voljenih. Kobi je bio izabran, poseban u mnogo čemu. Naš odnos trener-igrač je premašio standarde.

Pau Gasol je imao tu čast da igra protiv, ali i zajedno sa Brajantom.

– Ubijen sam u pojam, moj stariji brate. Prosto, ne mogu da verujem – kratko je poručio Španac.

Najemotivniji bio je Greg Popović, on je govorio o Brajantu posle poraza San Antonija od Toronta.

– Dobra utakmica, težak poraz, ali koga briga? Sve nas je pogodila vest o Kobiju, pod emocijama smo. Svi znamo kakav je igrač bio, ali i ne samo to. Bio je fantastičan takmičar sa neverovatnom željom za pobedom. Osećamo veliki gubitak – rekao je Popović.

Trener gradskog rivala LA Klipersa Dok Rivers je istakao da je malo sportista imalo takav DNK.

– Mnogo mi je značio, bio je sjajan protivnik. Baš ono što želite u sportu. Posedovao je DNK koji ima samo mali broj sportista, poput Tajgera Vudsa, Majkla Džordana… Ovo je teško za mene, a znam da moramo sad na parket da igramo – plakao je Dok Rivers.

Dvejn Vejd je bio ‘ljut’ rivala legendarnog Brajanta.

– Sve mi ovo deluje kao ružan san. Želim što pre da se probudim iz košmara. Tužan dan, nema drugih reči da se opiše trenutno stanje. Divne trenutak proveo je sa mnom i mojom porodicom. Zahvalan sam na tome. Kobi mi je bio jedan omiljenih košarkaša. Nedostajaće mi to prijateljstvo. Kad sam došao u NBA on je bio taj kog sam jurio – istakao je Vejd.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter