0
Ostali sportovi

ŠPANIJA VLADAR EVROPSKOG RUKOMETA: Hrvati u suzama! ČERVAR: Ja više neću voditi reprezentaciju!

Objavljeno: 26.01.20 u 19:42

Rukometna reprezentacija Španije je novi-stari vladar Starog kontinenta!

Crvena furija je u dramatičnom finalu Evropskog prvenstva savladala Hrvatsku rezultatom 22:20 i ponovila uspeh od pre dve godine iz Zagreba, kada je protiv Švedske ponela epitet najbolje evropske selekcije!

Nisu Hrvati uspeli ni u trećem evropskom finalu da dođu do zlatne medalje, prethodno su pokleknuli u finalu 2008. godine, a potom i dve godine kasnije.

Hrvatski rukometaši imali su minimalnu prednost u prvom poluvremenu, ipak ‘crvena furija’ uspela je do isteka 30. minuta da preokrene u svoju korist. Španci su potom zaigrali znatno bolje u drugom poluvremenu i brzo su stekli prednost od četiri gola prednosti 16:12.

Još jednom su Hrvati uspeli da preokrenu, ali je u završnici Španija preuzela kontrolu. Dušubajev je stavio tačku na meč golom za konačnih 22:20.

Domagoj Duvnjak je proglašen igračem prvenstva, ali teško da će u tom priznanju pronaći utehu.

Tužan sam, čestitam saigračima na borbi. Pretužan sam, što je tu je. Tužan sam, ne znam što reći. Pokazali smo karakter nakon svega – kratko je rekao uplakani Duvnjak za RTL.

Planirano je da Lino Červar ostane na kormilu reprezentacije i tokom olimpijskih kvalifikacija, ali se on u izjavi RTL televiziji oprostio od reprezentacije.

Zahvalan sam za sve medalje koje sam osvojio i ne mogu se žaliti. Mogu s ponosom gledati na svoju karijeru. Izrastao sam u jednom malom gradu i puno sam postigao. Zahvalan sam svim igračima koje sam vodio i svim pomoćnicima. To su sve divni igrači i ljudi. Ja više neću voditi Hrvatsku na Evropskom i Svetskom prvenstvu – rekao je Červar 

ŠPANIJA – HRVATSKA 22:21 (12:11)

ŠPANIJA: Vargas, Aginagalde, Arino, Sole, CanelJas, Dušebajev, Entrerios, Makeda, Fernandez, Sarmiento, Coraljes, Goni, Figeras, Moros, Gomez, Gvardiola.

HRVATSKA: Šego – Musa – Horvat, Mandić, Stepančić, Duvnjak, Karačić, Ašanin, Matanović, Šipić, Brozović, Marić, Mamić, Šarac, Hrstić, Cindrić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter