0
Domaći fudbal

SUMA POKRENUO ‘VALJAK’, TOŠIĆ DAO SJAJAN GOL: Ali, Partizan ispustio pobedu nad Krakovijom

Objavljeno: 22.01.20 u 15:45

U drugom prijateljskom meču na pripremama u Turskoj Partizan je remizirao sa ekipom Krakovije rezultatom 1:1 (0:0).

(Specijalni izveštač HotSporta u Beleku – Stefan Smuđa)

Ekipa Krakovije se predstavila tipičnim stilom igre za poljske timove – tvrdo, borbeno, sa puno duela i udaraca ‘po nogama’ rivala. To je uvek nezgodno u ovom delu priprema, kada su noge svima teške. Iz takve igre nije viđeno previše uzbuđenja u prvih pola sata igre, osim sporadičnih pokušaja i jednih i drugih.

Partizan je kontrolisao meč i, videlo se, bio mnogo konkurentniji na sredini terena, bez obzira što Sejduba Suma nije počeo ovaj meč zbog bola u leđima. Možda je falio baš njegov završni pas ka Umaru Sadiku ili Takumi Asanu.

Na žalost crno-belih, prvo vredno pomena bila je povreda baš japanskog reprezentativca u 34. minutu. Krenuo je u solo-prodor, bio dosta neodlučan da li da šutira ili odloži loptu na stranu i izgubio je duel. Ispostavilo se, ujedno mu je stradala i zadnja loža, te je odmah napustio teren.

U igru je ušao Lazar Marković i promena je odmah bila primetna. Centrirao je sa leve strane na drugu stativu, odakle je Zoran Tošić vratio na peterac za Sadika koji je imao izglednu priliku, ali je u poslednji čas bio izblokiran.

Suma je ipak ušao u igru u drugom poluvremenu i već posle šest minuta igre u nastavku je napravio razliku. Doneo je baš ono što je nedostajalo, snajperski preciznu loptu iza leđa odbrane, sa puno osećaja, taman da Sadik izbije potpuno sam ispred gol rivala. Međutim, Nigerijac je po ko zna koji put pokazao staru boljku i slabo je šutirao, pravo u golmana Hrosoa.

Deset minuta kasnije ponovo je majstorstvo Sume došlo do izražaja i ovog puta bilo je dovoljno za vođstvo. Gvinejac je napravio pritisak na sredini terena i učestvovao u osvajanju lopte, a potom je povukao napad po levoj strani. Taman kada se očekivao jedan od njegovih driblinga, ‘podvalio’ je loptu na desnu stranu za Tošića kome se takođe mora odati priznanje za efektan način na koji je iz prve pogodio dalji ugao.

Potom su se ređale izmene, Savo Milošević je izveo većinu prvotimaca i tempo meča je u dobroj meri opao. Ali, ipak smo videli još jedan gol do kraja, i to u mreži Beograđana.

U 86. minutu je Rajko Brežančić skrivio jedanaesterac, a Nemanja Stevanović je umalo odbranio danas još jedan udarac sa 11 metara. Pročitao je pokušaj Tomasa Vesteničkog, ali nije uspeo da spreči izjednačenje.

To nije bilo sve, jer je dva minuta kasnije Đorđe Ivanović imao situaciju jedan na jedan sa golmanom, ponovo posle akcije Sume, ali je čuvar mreže poljskog tima još jednom bio uspešniji i rezultat je ostao 1:1.

Partizan – Krakovija 1:1 (0:0)
(Tošić 61 – Vestenički 86 p)

Teren hotela Suenjo.

PARTIZAN: Stojković (od 46. N. Stevanović) – Miletić (od 67. Lutovac), Ostojić, S. Pavlović, Urošević (od 46. Brežančić) – Šćekić (od 46. Suma), Zdjelar – Tošić (od 62. F. Stevanović), Natho (od 71. Smiljanić), Asano (od 35. Marković) – Sadik (od 67. Škrbić).

KRAKOVIJA: Hroso, Strožik, Ditjatjev, Siplak, Peštka, Dimun, Vdovjak, Van Amersford, Lušijus, Pik, Vestenicki, Vilk.
Igrali su još: Peškovic, Rapa, Helik, Jablonski, Ferareso, Gol, Hanča, Rakoči, Lošaj, Souza, Lopes.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter