2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

IFFHS: Englesko prvenstvo najbolje na svetu, špansko palo na 3. mesto, Srbija u top 20!

Objavljeno: 20.01.20 u 17:12

Međunarodni institut za fudbalsku historiju i statistiku (IFFHS) objavio je listu najboljih svetskih liga

Po prvi put nakon 11 godina Premijer Liga se vratila na vrh liste najboljih liga sveta, prekinuta je dominacija španske LA Lige, a velike zasluge idu Liverpulu, Sitiju i Totenhemu koji su u prethodnoj sezoni bili dominantni u domaćem i evropskom prvenstvu.

U prvih pet na listi IFFHS nalazi se prvenstvo Brazila, koje je prethodne godine bilo na 3. poziciji, dok je pređašnje prvoplasirana Španija na trećem mestu, a petu poziciju zauzima prvenstvo Italije.

POVUKAO NOGU: Fudbaler Partizana napustio Humsku

U top deset su još i Portugalija, Francuska, Holandija, Argentina i Nemačka.

Srbija se nalazi na 20. poziciji na listi, a napredovala je u odnosu na prethodnu godinu čak 29 pozicija. 

Od liga iz regiona najbolje je rangirana hrvatska. Naime, 1. HNL je na 18. mestu, a potom slede elitna takmičenja u Sloveniji (49.), Albanije (69.), Makedonije (77.) i Crne Gore (88.), dok je Premijer liga Bosne i Hercegovine na začelju tabele (95.)

Pratite najbolju sportsku stranicu na instagramu – HotSport 

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

2 Komentara

  1. Koji apsurd od tabele! Pa gde su ruska, ukrajinska, turska,pa i ceska lige, da ne nabrajam dalje. A HR liga je vece smece od nase, tako da je ovo glupost do gluposti koje uvek mozemo ocekivati od ove bizar-asocijacije,koja nista ne predstavlja a redovno se blamira sa ordinarnim budalastinama..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter