0
ATP

FOTO: HOTSPORT

AUSTRALIJAN OPEN: Kiša poremetila sve, Đere već ispao, Lajović gubi, a Krajnović tesno…

Objavljeno: 20.01.20 u 10:05

Prvi dan na Australijan openu sve je poremetila kiša, od tri srpska tenisera samo je jedan završio meč, nažalost neslavno.

Nije važno što je kiša prekinula tenis, jer vremena za prebacivanje loptice preko mreže ima u narednim danima. Australijancima će današnje obilne padavine dobro poslužiti u borbi protiv velikih požara koji su pogodili ovu zemlju. Pljuskovi jesu napravili problem organizatorima turnira, jer je veliki broj mečeva prebačen za noć između ponedeljka i utorka.

U jutarnjim satima na teren je trebalo da izađe troje Srba i oni su izašli. Laslo Đere je nažalost poražen od Jošihita Nišioke 3:1 po setovima 6:4, 3:6, 6:2 i 7:6. Pad kocentracije bio je jedini krivac što se naš predstavnik nije bolje prikazao publici u Melburnu. U prvom setu prelako izgubljen deveti gem, u trećem pušteno rivalu da mu napravi tri ‘brejka’ i na kraju nervozno odigran taj-brek četvrtog seta.

Posle Lasla Đerea na teren je izašao Dušan Lajović koji nije dovršio prvi set, on gubi sa 5:2 od Kajla Edmunda i ima servis za 5:3, ipak rival je taj koji drži ‘brejk’ prednosti.

Filip Krajinović igra protiv Francuza Kventina Helisa i u prvom setu je 6:6 i 3:3 u taj-breku, a servira naš teniser. Ovaj meč će se takođe nastaviti tek posle ponoći.

Rodžer Federer je sa 3:0 isprašio Džonsona i sledeći rival mu je upravo pobednik meča Krajinović-Helis.

Novak Đoković svoj meč bi trebalo da odigra danas od 10.40. Taj susret kiša ne može da odloži, jer na centralnom terenu ima krov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter