0
Evrokup

ANDREA TINKJERI: Darušafaka nema velika imena, ali…

Objavljeno: 20.01.20 u 12:30

Košarkaši Partizana u utorak gostuju Darušafaki u trećem kolu druge faze Evrokupa, a svoja očekivanja izneo je trener Andrea Trinkjer.

Crno-beli posle dva kola imaju maksimalan učinak i nadaju se da bi u dvoboju sa turskim timom mogli da naprave taj korak ka četvrtfinalu.

– Biće tvrda utakmica, veoma su visoki na pozicijama tri,četiri i pet. Dobre su atlete, izvanredno igraju odbranu. Biće veoma važno kako budemo igrali u napadu, moramo igrati pametno i donositi brze odluke u napadu. Darušafaka možda nema velika imena, ali igraju tvrdu košarku i uvek su u stanju da te izbace iz ritma. Gledajući rezultate italijanske lige, Trento je malo „pukao“ i naša pobeda tamo više nije tako važna, a to znači da moramo sve iznova. Teška utakmica na strani, odmorni su. Biće mnogo posla – istakao je Andrea Trinkjeri.

Najvažniji segment za igru Partizana biće napad, od toga zavisi ko će u Istanbulu trijumfaovati.

– Još uvek ih nisam našao. Mislim da će ključno u utakmici biti kako mi napadamo, kakve odluke budemo pravili na terenu. Visoki su i brzi, odlično pokrivaju reket, što znači da moramo da budemo više nego perfektni u spejsingu. Ako imamo dobar spejsing i ako ne zaustavljamo loptu, onda možemo imati neku prednost. To se mora napraviti na terenu – zaključio je Trinkijeri.

Meč između Dačke i Partizana igra se u utorak od 18.15.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter