0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

ABA LIGA: Zvezda pregazila Cibonu, odlična Partija Brauna i Gista!

Objavljeno: 20.01.20 u 19:32

Košarkaši Crvene zvezde u 16. kolu ABA lige dočekali su Cibonu i ubedljivo su slavili.

Crvena zvezda je upisala svoju desetu pobedu u ABA ligi. Ubedljivo su slavili crveno-beli protiv Cibone 102:80 i po peti put upisali su ‘stotku’ u ovoj sezoni. 

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Gist sa 15 poena, pratili su ga Braun sa 13 poena i 14 asistencija, a 13 poena postigli su i Simanić i Štimac. U Ciboni je Bundović postigao 19 poena, 11 je postigao Gibson.

 

Brzom igrom na obe strane počeo je meč. Novačić je za goste postigao dve trojke, a domaćinu su sa distance poene doneli Lorenco Braun, Ognjen Dobrić i Boriša Simanić. Dobro je Zvezda otvorila sa distance. Nakon par minuta igre bilo je 13:10 za domaćina. Usledila je serija crveno-belih koji su poenima Dobrića, Brauna i Štimca stigli do 28:14 Služio je Zvezdu šut u prvoj deonici, te su na kratki odmor otišli sa 14 poena prednosti i odličnim šutom za tri (4/4) posle 10 minuta bilo je 31:17.

FOTO ABA liga – Crvena zvezda

Taman je izgledalo da Cibona hvata zalet i povratak u meč, spustio ih je na zemlju Bili Beron trojkom. Kontrolisala je igru i rezultat Zvezda u preostalih pet minuta deonice. Pri rezultatu 41:27 je ponovo Beron bio precizan. Tačku na odličnu četvrtinu stavio je Vladimir Štimac koji je svojom 13. poenom doneo 20 poena prednosti Zvezdi (53:33)

Cibona je treću četvrtinu otvorila trojkom i sa nekoliko skokova u napadu. Usledilo je nekoliko napada bez konkretnih rešenja u završnici Crvene zvezde, ali se i gosti nisu proslavili u napadu. Dobrić i Braun su promašili dva zakucavanja u kontri, Kuzmić je između njih uspešno zakucao. Ulaskom Brauna potvrdila je Zvezda kvalitet i ponovo uspostavila potpunu kontrolu, Gist je sa četiri vezana poena podigao energiju u timu, a domaćin sa 16 poena odlazi na pauzu bilo je 74:58

 

FOTO: Crvena zvezda

Poslednju deonicu desetom trojkom Zvezde otvorio je Dženkins. Gist je bio raspoložen i u poslednjoj četvrtini, pored asistencije na prethodnom posetu ukrao je loptu i zakucao. Loše je u nekoliko navrata u meču reagovao Odžo koji nije blagovremeno izašao šuterima Cibone koji su bez mnogo problema preko njega pogađali sa distance. Cibona je spustila na trinaest poena, a Dženkins je ukradenom loptom i zakucavanjem uz faul vratio Zvezdu na šesnaest poena. Kod domaćina su se svi igrači upisali u strelce osim Grka Stratosa Perperoglua, koji se našao u protokolu ali nije ulazio u igru.

Crvena zvezda – Cibona 102:80 (31:17, 22:16, 21:25, 28:22)

Crvena zvezda: Punter 7, Kuzmić 6, Braun 13, Perperoglu, Beron 7, Dobrić 10, Gist 15, Dženkins 6, Simanić 13, Jovanović 5, Odžo 7, Štimac 13.

Cibona: Rebec 5, Katić, Bundović 19, Vučić 4, Novačić 16, Prkačin 5. Badžim 9, Rozić 2, Ljubičić 2, Gibson 11, Ramljak 7.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter