0
Košarka

NBA: Slavili Memfis i Dalas, Marjanović i Gudurić gledali meč sa klupe, Dončić odličan (VIDEO)

Objavljeno: 18.01.20 u 09:10

Dva tima sa srpskim košarkašima u rosteru noćas su izašla na teren. Slavili su, bez pomoći naših košarkaša.

Memfis je kod kuće savladao Klivlend rezultatom 113:109 i vratio se u trku za plej-of šestim uzastopnim trijumfom. Ponovo na terenu nije bilo srpskog košarkaša Marka Gudurića koji je meč gledao sa klupe.

Samo dva puta ove sezone je bivši košarkaš Fenera i Crvene zvezde izašao na teren ove godine, ni protiv Klipersa, a ni Voriorsa nije uspeo da upiše poene. Grizlise je do trijumfa nad Kavalirsima predvodio Dilon Bruks sa 26 poena, Dža Morent je ubacio 16, a Brendon Klark 15 poena.

Kod gostiju najefikasniji je bio Kolin Sekston sa 28 poena, a pratili su ga  Kevin Lav sa 19, odnosno Leri Nens sa 16 poena.

Oni su se pokazali kao ozbiljan protivnik na ovom meču, a na poluvremenu su čak imali i dva poena prednosti. U trećem kvartalu Memfis je ipak uspeo da prelomi meč i rezultat preokrene u svoju korist, pa su +12 pred poslednju četvrtinu uspešno sačuvali.

Dalas Maversiksi su bili bolji na svom terenu od Portland Trejl Blejzersa rezultatom 120:112.

U dvoboju Luke Dončića i Tima Hardaveja sa jedne i Demijana Lilarda i Karmela Entonija sa druge strane, uspešniji su bili domaći igrači.

Slovenački košarkaš ponovo bio na pragu tripl-dabl, učinka, a meč je završio sa 35 poena, osam skokova, sedam asistencija i jednom ukradenom loptom.

Tim Hardavej ubacio je 29 poena, Set Kari 16, a Džalen Branson 13 poena. Srpski košarkaš Boban Marjanović nije ulazio u igru,

Lilard je meč završio sa dabl-dablom i učinkom od 34 poena i 10 asistencija, Entoni je dodao 22, a Hasan Vajtsajd 21 poen i čak 18 skokova.

Loše su Mavsi otvorili meč, u jednom trenutku imali su i dvocifren zaostatak, a zahvaljujući Dončiću koji je u prvom poluvremenu ubacio čak 23 poena došli su do preokreta.

U drugom poluvremenu šut mu je malo stao, ali je asistencijama uspeo da održi ritam i svoj tim dovede do 27. trijumfa. Maveriksi su ostali na šestoj poziciji Zapada.

Sa druge strane, Portlandu je ovo 25. poraz i trenutno su na desetom mestu iste konferencije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Indijana – Minesota 116:114
Filadelfija – Čikago 100:89
Toronto – Vašington 140:111
Memfis – Klivlend 113:109
Oklahoma – Majami 108:115
San Antonio – Atlanta 120:121
Dalas – Portland 120:112

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter