0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

EP: ‘Delfini’ potopili Nizozemsku, Mađari slavili sa 26:0 i izbegli u četvrtfinalu…

Objavljeno: 18.01.20 u 21:50

Vaterpolo reprezentacija Srbije zabeležila je sve tri pobede u ‘B’ grupi na Evropskom prvenstvu u Budimpšeti i plasirala se direktno u četvrtfinale.

Četa Dejana Savića večeras je potopila selekciju Nizozemske sa 11:4. Ozbiljno se naš tim mučio protiv ‘lala’, pošto je rival prvu četvrtinu dobio sa 1:0. U drugoj je naš tim zaigrao dosta bolje, iako je gubio sa 2:0. Mandić sa dva gola i Filipović sa jednim su doneli preokret našem timu, a na veći odmor otišli su sa 3:2.

Početkom treće deonice Nizozemska je napravila seriju 2:0 i povela sa 4:3, ali posle toga rival više nije dao gol. Srbija je ušla u seriju 8:0 i na kraju slavila sa 11:4. Najefikasniji u našem timu bio je Mandić sa tri gola, dok su Filipović i Prlainović postigli po dva gola.

Šou u Budimpešti smo gledali kada su igrali domaćini Mađari protiv Malte. Severnim susedima bila je potrebna pobeda od 20 golova razlike da bi se dirketno ispred Španaca plasirali u četvrtfinale (Mađarska i Španija igrali nerešeno, te je odlučivala gol razlika). Mađarska je slavila protiv Malte sa 26:0. Domaćin ne samo da se plasirao direktno u četvrtfinale, već je izbegao meč sa Srbijom u borbi za polufinale.

PAROVI OSMINE FINALA:

20.01 – Crna Gora – Turska
20.01 – Nemačka – Španija
20.01 – Rusija – Gruzija
20.01 – Rumunija – Grčka

PAROVI ČETVRTFINALA:

22.01 – Italija – Crna Gora/Turska
22.01 – Srbija – Nemačka/Španija
22.01 – Mađarska – Rusija/Gruzija
22.01 – Hrvatska – Rumunija/Grčka

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter