0
Ostali sportovi

FOTO: Privatna arhiva

‘DISKRIMINATORNI KONKURSNI USLOVI’: Univerzitetska futsal selekcija bira novog selektora uprkos velikim uspesima

Objavljeno: 18.01.20 u 11:47

Univerzitet u Beogradu i njegovo Sportsko udruženje, raspisujući Konkurs za trenere univerzitetskih selekcija za potrebe predstojećih EUG Beograd 2020, odredili su dva diskriminatorna konkursna uslova.

Insistirajući na tome da trener univerzitetske selekcije mora biti lice koje je završilo isključivo FSFV ili drugu školu iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja i da to lice kumulativno poseduje trenersku licencu, BU i SUUB su unapred onemogućili kandidaturu bilo kog nastavnika ili diplomiranog clana Univerziteta u Beogradu koji nije stekao diplomu na FSFV.

Potpisniku ovih redova, koji je dva puta do sada predvodio futsal selekciju Univerziteta u Beogradu, nije omogućeno ni da se kandiduje na ovu funkciju za takmičenje u svojoj zemlji.

Potpisnik ovih redova je:

– dvostruki šampion Srbije u univerzitetskom futsalu sa selekcijom Univerziteta u Beogradu,
– 7. u Zagrebu 2016. i 5. u Koimbri 2018. (najveći dosadašnji uspesi srpskog univerzitetskog futsala)

SA SELEKCIJOM PRAVNOG FAKULTETA BU

– trostruki šampion Lige Univerziteta u Beogradu
– Osvajač 10 medjunarodnih univerzitetskih futsal prvenstava i turnira
– Dvostruki uzastopni osvajač World InterUniversities Championships (Barcelona, 2018; Pula 2019)

Potpisniku ovih redova, dakle, uprkos svemu, nije omogućena čak ni kandidatura budući da je manje vredan jer je doktor pravnih nauka a ne sporta i fizičke kulture. Istovremeno se krug kandidata svodi na tačno odredjene i već unapred pripremljene kandidate.

U ovoj farsi, koju, nedostojno funkcija koje obavljaju, kreiraju prof. dr Ivanka Popović, rektor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Goran Nešić, predsednik SUUB i profesor FSFV, Aleksandar Vićentijević, sportski direktor SUUB i, nadasve, Miloš Obradović, zlehudi samoproglašeni sportski direktor USSS, neću učestvovati, jer znam i ja, kao što znaju i ovi nevoljnici, da boljeg kandidata nemaju pa je jedino bilo moguće diskriminatorno sprečiti moju kandidaturu.

Generaciji iz Koimbre, univerzitetskoj zajednici i javnosti apelujem da se solidarišu sa onima koji su diskriminisani i ne dozvole dalju degradaciju univerzitetskog sporta u celini.

Prof. dr Vladimir Vuletić,
vanredni profesor Pravnog fakulteta BU

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter