0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

OSTOJIĆ ZA HOTSPORT: Savetovao sam Stevanovića o silnim milionima, ne bih mu bio u koži! (VIDEO)

Objavljeno: 17.01.20 u 18:34

Jedan od najiskusnijih fudbalera Partizana, Bojan Ostojić, imao je šta da poruči najmlađem i, prema poslednjim informacijama, najskupljem igraču crno-belih, Filipu Stevanoviću.

(Specijalni izveštač HotSporta u Beleku – Stefan Smuđa)

Doneo je mnogo Partizanu od dolaska iz Čukaričkog. Učestvovao u četiri vezana osvojena Kupa Srbije, ‘duploj kruni’ 2017. godine. Bio je otpisan pre samo osam meseci, čak su mu i uručili nagradu za oproštaj pred finale Kupa protiv Crvene zvezde. A on odgovorio tako što je rešio taj derbi i direktno bio zaslužan za jedan od navijačima najdražih trofeja.

DA SE NE ZABORAVI: Bojan Ostojić – Tek kada su krenule da padaju bombe blizu nas shvatili smo da je vrag odneo šalu!

Mnogi u šali kažu da su Bojanu Ostojiću procente od transfera dužni i Nikola Milenković (Fiorentina), Sveta Marković (Olimpijakos) i Strahinja Pavlović (Monako). Uz svakog od njih on je stajao u poslednoj borbenoj liniji crno-bele odbrane i činio ih boljim, uprkos tome što su još uvek bili tinejdžeri.

On se na tu konstataciju samo nasmejao.

– To se priča kako sam ih ja napravio i lepi mi se etikert kako sam ih ja stvorio, ali ne bih to tako rekao. Oni su svojim radom sve to zaslužili i oni su jedan dijamant Partizana koji se brusio godinama da bi dostigao ovo što danas jeste – rekao je na početku razgovora za HotSport Bojan Ostojić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

– ‘Bleki’ je otišao u Fiorentinu i za njega sam odmah znao šta može da se očekuje, a za Pavlovića ne odmah, ali sam vremeno shvatio da će biti dobar igrač. Potpisao je za veliki klub kao što je Monako i mislim da ga očekuje sjajna karijera, kao i Milenkovića, samo treba da nastave da rade istmi tempom. Ne zaboravljam i Svetu Markovića, velikog talenta.

 Uz Vas je ove godine u paru igrao i Slobodan Rajković, doduše na treninzima. Šta misliš o njemu?

– Mislim da bi on bio sjajno pojačanje za Partizan. O njemu najbolje govori to gde je sve igrao i sa kim. Njegov dolazak bi dosta doneo Partizanu, bez obzira na to da li bih ja igrao ili ne, smatram da Rajković treba da dođe jer meni je, kao i svima ovde, Partizan na prvom mestu.

FOTO: FK Partizan

Znaš li šta se dešava sa Dingom?

– Iskreno niko ne zna, samo se nije pojavio i svi su se zapitali šta je sa njim. Kada šef ne zna, kako bi onda bilo kod od nas mogao da sazna.

Kako bi ti postupio u njegovoj situaciji?

– Iskreno, ne znam kakva je njegova situacija, pa ne bih da pričam. Ja nisam igrao skoro godinu i po dana i bio sam strpljiv, vredno trenirao i na kraju sam dočekao svoju šansu. Sve to mi se vratilo i golom u finalu Kupa i osvajanjem trofeja.

Pretresli smo sve štopere, kakva je tvoja situacija u Partizanu?

– Ovde mesto nikome nije zagarantovano. Ja imam 35 godina, ali mislim da mogu još da igram. Osećam se odlično i mislim da sam spremniji nego prošle sezone.

Miletić je izjavio kako si mu baš ti uzor po tome koliko daješ klubu i koliko se trudiš?

– On je rekao kako bi igrao još deset godina, ali mislim da ne treba da razmišlja o tome. Bitno je da bude zdrav i sve će doći na svoje. Ne brinem se ja za njega, pravi je profesionalac. Ne treba ja da budem primer svima, to može da bude baš on. Ne samo kako se ponaša na terenu i trenigu, nego i kada se izađe u grad. On treba da bude pravi primerovim mlađim generacijama.

Možda bi baš Miletić mogao da bude par na štoperskoj poziciji, jer je to njegova ‘matična’ pozicija?

– Njegova prirodna pozicija je na štoperu. Igrom slučaja zaigrao je na desnom beku gde se odlično snašao. To mu je dosta donelo dobrih stvari, dosta je napredovao i drago mi je zbog njega. Isplatilo mu se i vratilo pozivom u reprezentaciju.

FOTO: FK Partizan

MILIONI I SAVET FIĆI STEVANOVIĆU…

Aktuelnost u Partizanu su ‘milioni’ koji se spominju u vidu ponuda za nekoliko igrača?

– Drago mi je da je klub došao u takvu situaciju da može da kalkuliše i ne mora da prihvata svaku ponudu koju dobije na sto. Na primer, Miletić je imao nekoliko ponuda kojima nije bio zadovoljan, kao ni klub, i sreća je da mogu da sačekaju pravu ponudu koja bi zadovoljila apetite obe strane. Drago mi je da ne mora da se žuri.

Da li Vas je Stevanović pitao za savet oko transfera u Nicu?

– Jeste, u lifu na blic, čim je i sam saznao za ponudu. Mislim da je mlad igrač koji treba još da igra u Partizanu i da radi na sebi, a upravo Partizan je idealno mesto za to. Razumem i potrebu za novcem jer u današnje vreme se sve vrti oko novca, pa bih ga razumeo i ukoliko bi želeo da ode. Uporedio bih ga sa Lazarom Ćirkovićem koji je svojevremeno imao ponudu od tri miliona, Partizan je odlučio da ga zadrži neko vreme, a onda je bilo daj šta daš. Tako da teško je predvideti i ne bih voleo da sam na mestu Fiće Stevanovića trenutno, jer nije mu lako.

TRAJE NEIZVESNOST: Evo šta su povodom ‘slučaja’ Umar Sadik poručili iz Partizana

Kakva bi Nica bila sredina za njega?

– Mislim da je to odličan klub za mlade igrače i mislim da bi se odlično snašao. Pavlović bi mu bio blizu, verujem da bi se družili i dalje kao i ovde. Oni su sjajni momci koje ovi milioni nisu poremetili i pomerili sa zemlje i drago mi je da je tako.

U kontaktu si sa Nikolom Milenkovićem još uvek?

– Čujemo se redovno, posle svake utakmice. Sećam se, samo par dana pre derbija u finalu Kupu sa Zvezdom čuo sam se sa Blekijem koji mi je tada poželeo da ukoliko odem iz kluba da to bude kao on što je otišao, kada je postigao gol protiv Zvezde. Ispostavilo se na kraju da je upravo tako i bilo, samo što još srećom nisam otišao i klub je nakon tog derbija produžio ugovor sa mnom. 

FOTO: FK Partizan

EVROPA – BOLNA TEMA

Kakvo je iskustvo igrati sa Mančesterom, koliki je to nivo ispred?

– O tim igračima najbolje govori to za koji klub igraju. Ipak, i pored svega toga odigrali smo dobro sa njima i izvukli smo dosta pouka koje će nam značiti u daljoj karijeri.

Da ste prošli grupu, šta bismo mogli da očekujemo od vas nakon toga?

– Pa, verujem da bi nam se vratilo za propuštene prilike i da bi daleko stigli. Imali bi LASK iz Linca u narednoj rundi i mislim da bi ‘dohvatili’ četvrfinale Lige Evrope zasigurno. Za dalje ne znam, ali verujem da bi napravili čudo.

Koliko Vam znače te utakmice u Ligi Evrope?

– Pokazali smo da možemo da se nosimo sa bilo kim u Evropi i ovo je bilo sjajno iskustvo. Drago mi je pogotovo to što su nas navijači podržali i posle poraza i što su bili uz nas i kada nismo uspeli da pobedimo. Osetili su našu energiju i volju za pobedom što je meni najbitnije, a vidim i njima.

Na čemu još Partizan treba da radi kako bi napravio korak napred u Ligi Evrope?

– Mislim da ova ekipa Partizana, uz par pojačanja, može zaista mnogo u Ligi Evrope sledeće godine. Imali smo dosta šansi koje nismo uspeli da iskoristimo i mislim da je upravo to ono što nas je delilo od prolaza dalje, a da to možemo da unapredimo za sledeću sezonu i da napravimo čudo.

FOTO: FK Partizan 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter