0
Fudbal

AFERA U MAKEDONIJI: U FS ove zemlje dopisivali nule na prihode od FIFA i UEFA!

Objavljeno: 16.01.20 u 20:25

Velika afera potresa fudbal u Severnoj Makedoniji, a vezana je za pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

Svašta! Glavna knjigovođa makedonske fudbalske federacije Olgica Mladenovska sumnjiči se da je godinama dopisivala nule na računima kako bi dobila veće sume novca od FIFA i UEFA, vodila duplo računovodstvo, sarađivala sa firmama koje su pružale različite usluge federaciji, te delila zaradu s njima, i samo u poslednje dve godine oštetila budžet FFM za više od milion evra.

Protiv nje nije prošlog oktobra podignuta optužnica, tada je samo suspendovana, a potom je i dobila otkaz posle tri decenije rada u Fudbalskom savezu Severne Makedonije.

Tužilaštvo u Skoplju je potvrdilo da se radi po prijavi Fudbalske federacije Makedonije.

– Nakon dobijanja krivične prijave u Skopskom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije gde je otvoren predmet, nadležni tužilac je izdao naredbu za skupljanje informacija u odnosu na to da li je počinjeno krivično delo. Nakon analize zahtevane dokumentacije biće doneta meritorna odluka tužilaštva – izjavili su u tužilaštvu za ovaj skopski portal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter