1
Ostali sportovi

NAJBOLJI SRPSKI RUKOMETAŠ: Želim da igram za Srbiju, samo dovedite trenera!

Objavljeno: 15.01.20 u 11:35

Najbolji rukometaš Lige šampiona u 2019. godini Petar Nenadić poručio je da bi se vratio u reprezentaciju, ali pod jednim uslovom.

Na jednoj popularnoj fejsbuk stranici komentar administratora bio je ‘Srbija igra rukomet – zločin koji traje’. Naša selekcija obrukala se u Gracu i Evropsko prvenstvo je završila sa ‘nula’ osvojenih bodova. Ono što prvo pada u oči jeste da u timu nije bilo naših najboljih rukometaša, predvođenih najboljim igračem Lige šampiona Petrom Nenadićem.

On se još 2018. godine posle Evropskog prvenstva oprostio od reprezentacije, jer je sva krivica svaljena na njegova pleća.

– Tada sam još rekao da nemam više snage. Svega sam se nagledao u dresu reprezentacije i svašta doživeo. Atmosfera je uvek bila dobra, ali nismo, osim Vranješa i Hasanefendića, imali stabilnog i pravog trenera – rekao je za ‘Sportski žurnal’, Petar Nenadić.

Srpski bek je poručio da je svakog januara ista priča.

– Svaki januar ista priča, svake godine govorimo identične stvari i ništa ne pomaže. Za 15 godina smo samo dva puta prošli u drugi krug. Dosta je toga stvarno. Taj rezultat u Gracu je slika i prilika našeg rukometa, koji poslednjih 20 godina ne funkcioniše, vode ga pogrešni, nema sistem, plan, cilj.

Ipak, poručuje da je spreman da se vrati u reprezentaciju, ali potrebne su promene.

– U godinama sam kada mogu mnogo, imam i volju i želju, ali dajte ljudi dovedite valjanog trenera i da svi zajedno počnemo da radimo. Ovako više ništa ne ide – rekao je Nenadić.

Igračima ne zamera ništa, kako kaže oni su najmanje krivi za katastrofu u Austriji.

– Njima ništa ne zameram. Oni su najmanje krivi. Sputavani su, a želeli su mnogo. Nisu dobro odigrali, niti je to bio njihov maksimum, imaju veliki kvalitet što su i dokazali protiv Portugala u kvalifikacijama kada su napravili uspeh. Isti ovaj tim koji je otišao na EP je to uspeo. Naši treneri imaju čudan sistem da izlude igrače, da sve rade u tajnosti, pa nama svaki spisak ima 26 imena, dok ostali odmah znaju 16 ili 18 rukometaša. Mi naše igrače ostavljamo na fri šopu, tretiramo kao poslednje na svetu.

Kao najveći problem u našem rukometu vidi sujetu kod trenera.

– Problem naših trenera je sujeta. Naš rukomet je uništio ego!. Naši stručnjaci smatraju da njih igrači treba da zovu, mole i jure, a goledam sve ostale kako obilaze svoje momke po svetu, zovu ih, pričaju sa njima, druže se. To kod nas nije slučaj. Takođe, naši treneri ne priznaju grešku, nikada nisu krivi, a zbog ovakvih rezultata gubimo rejting svuda u svetu, igrači su u problemu – rekao je Nenadić i dodao da bi stranac na klupi bio idealno rešenje:

– Stojim iza toga, potreban nam je stranac jer oni znaju kako i zašto, nikome ne prave ustupke, imaju sistem, rade, analitičari su. Ima mnogo imena za koje znam da bi predvodila Srbiju poput Petkovića, Davisa, raula… To su sve vrhunski stručnjaci – zaključio je Nenadić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter