0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

BEZ VREMENA ZA TRENING – ŠAKOTA: Ostali su u prednosti zbog rasporeda, igračima ostaje krevet i dobra hrana!

Objavljeno: 15.01.20 u 21:54

Porazom od Žalgirisa 70:76 započela je Crvena zvezda ‘dupli program’ Evrolige.

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota je nakon meča čestitao Žalgirisu na pobedi, a potom je izrazio nezadovoljstvo jednim detaljem.

Pre svega, uopšte nije fer da u dva dana igramo ‘dupli program’ dok Žalgiris i Alba igraju na tri dana, to je užasna prednost. Mi ne možemo da odradimo trening, a ni oporavak. Zato smo i ostali bez dva igrača. Od ranije smo bez Filipa i Marka. Pad koncentracije je uticao na seriju Žalgirisa u trećoj četvrtini, hteo ili ne hteo, moram da vodim računa o minutaži. Jasikevičijus je pametan trener i gleda te ‘mismeč’ situacije. Prerano smo ulazili u preuzimanja koja su prouzrokovala te situacije – rekao je Šakota.

EVROLIGA: Žalgiris prelomio u trećoj deonici, prekinuta Zvezdina serija u Evroligi

Na konstataciju novinara da je ovo jedna od lošijih utakmica Crvene zvezde pod vođstvom Šakote, trener Crvene zvezde je otvorio dušu, ali najavio da će biti i lošijih.

Ako hoćete da kažete da je ovo jedna od mojih lošijih utakmica, još će ih biti jer su ispred nas ozbiljni protivnici. Oštećeni smo jer nismo mogli da se spremimo bolje. Žalgiris je podigao formu za 50 posto, to nam je otežalo igru u napadu, pogotovo jer Beron nije imao svežinu koju ima obično. Nije bio siguran u svoje noge. Juče na treningu je probao da trenira, a njegov kvalitet igre određuje kako ćemo da igramo – rekao je Šakota.

Potom je dodalo da nije samo serija 11:0 Žalgirisa uticala na rezultat.

– Bilo je puno detalja, nije to samo jedna stvar. Ono što sam im zamerio jeste početak utakmice, kada smo prerano preuzimali i pustili Milakisa da se razigra. To su dva momenta koja su nas uzdrmala. Dobro su branili sve, pogotovu šuteve naše. Žalgiris je ekipa koja najbolje kontroliše igru tokom utakmice, njihova poziciona igra je broj jedan u Evroligi. Stavili su nas u pozicionu igru i nisu nam dali laku završnicu. Kada osvojimo loptu, promašili smo dve ili tri čiste situacije i izgubili smo samopouzdanje – istakao je Šakota i još jednom upozorio na raspored takmičenja:

– Meni smeta što ne možemo da se pripremimo kako treba, sutra nemamo trening, ni oporavak, jedino im ostaje krevet i dobra hrana, a to nije dovoljno. Igramo sa ekipom koja trči i ima najveći broj poseda. Ali se nalazimo u situaciji u kojoj se nalazimo – istakao je nakon meča Dragan Šakota.

Trener Crvene zvezde je dodao da protiv Albe neće računati na Filipa Čovića, Marka Jagodić-Kuridžu i Dejana Davidovca.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter