0
Domaći fudbal

MILOŠEVIĆ: Očekujemo pojačanje večeras ili sutra! Gde je Dinga? To bih i ja voleo da znam… (VIDEO)

Objavljeno: 14.01.20 u 20:00

Trener Partizana, tradicionalno, pripreme je ‘otvorio’ brifingom sa predstavnicima sedme sile.

(Specijalni izveštač HotSporta iz Beleka – Stefan Smuđa)

Savo Milošević je u razgovoru sa novinarima govorio o aktuelnostima u crno-belom taboru, prelaznom roku, ali najpre, o uslovima rada u poznatom turskom letovalištu.

– Prezadovoljan sam. Inače ne volim luksuz i mislim da je ovde previše luskuzno, jer smo došli pre svega da radimo. Suština odlaska iz Beograda je mir i dobri uslovi za rad, a ne broj zvezdica hotela koji ovde imamo. Prepodne smo radili na snazi, popodne ćemo raditi na terenu tehniku i taktiku – započeo je priču Milošević.

Goruće pitanje od okupljanja na aerodromu i polaska za Tursku je – gde je Dominik Dinga? Mladi štoper, koji je u Partizanu na pozajmici iz Urala, bio je predviđen na spisku putnika, ali se, jednostavno, nije pojavio.

– To bih i ja voleo da znam… U ovom trenutku nemam pravu informaciju. Žao mi je što ovako pričam, svaki igrač nam je bitan. Bez obzira kako se on oseća i kakva je situacija. Ne bih svojim rečima da naškodim njemu, zato izbegavam da pričam o tome – rekao je strateg ‘parnog valjka’.

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

To je jedan štoper manje, koja je inače deficitarna pozicija u timu i traži se novo ime. Već duži period kao opcija figurira Slobodan Rajković, koji je bio na medicinskim pregledima u Peruđi, ali je sam odustao od transfera u Seriju B.

– Očekujem brzo da se nešto desi, ne samo sa Rajkovićem. U pitanju su dani, danas ili sutra – najavio je Milošević, a zatim dodao:

– Proveo je dva meseca sa nama, njegov kvalitet ljudski i igrački apsolutno zadovoljava naše kriterijume. To sam rekao ljudima iz kluba i ja sam 100 posto siguran da bi nam on doneo kvalitet, kako na terenu, tako i van njega.

Koliko je Partizan spreman da čeka na novajlije?

– Ako aludirate na Rajkovića i moje odluke, podsetiću vas da sam čekao Asana dva meseca, Natha dva i po meseca, Markovića tri meseca. Svaki igrač ima pravo da odlučuje o svojoj sudbini. Mi nismo klub koji ima milione na bacanje. Moramo malo da se povinujemo i da ih ubedimo da dođu ovde. Ili strance ili igrače koji se vraćaju Partizan i srpski fudbal.

Desni bek?

– Ne tražimo desnog beka. Nemanja Miletić ostaje 99 odsto. Imamo dva rešenja na toj poziciji i nema potrebe za trećim igračem.

KRENUO RAD NA TEHNICI I TAKTICI: Savo Milošević na početku održao govor igračima Partizana (VIDEO)

Lazar Marković bi konačno mogao da bude veliko pojačanje za Partizan, jer se vraća iz povrede kvadricepsa.

– Markec nikada nije imao problem sa voljnim momentom, čak se i povredio jer je imao želju veću od mogućnosti u tom momentu. Imao je poseban program. Biće u specijalnom režimu rada, jer ne želimo više problema sa njim. I kontrola i magnetna rezonanca će biti rađeni na svakih 10 dana tokom priprema da bi se kontrolisala povreda. Želećemo da ga zaštitimo maksimalno. Mogao je on da odigra i tokom prvenstva krajem 2019. godine, ali nismo želeli ništa da rizikujemo.

Neuobičajeno za srpski fudbal, ekipa je ostala na okupu.

– Ovo je raj. Blagoslov. U poređenju sa onim od letos, kada su nam se planovi menjali na svaka tri dana. Bili smo na to prisiljeni. Sada imamo plan na duži period, za kompletne pripreme.

U Antaliji će biti odigrane samo dve utakmice, 22. i 26. januara. Jedan protivnik sigurno će biti Ružomberok, drugi još uvek nije definitivno potvrđen.

– Prve dve ili tri utakmice neće definisati startnih 11. Dosta stvari se iskristalisalo kroz jesenji deo sezone i dosta stvari se zna. Prema planu programa koji imamo, 22. januara ćemo biti izuzetno teški i niko neće biti u stanju da igra svih 90 minuta. Minutaža će biti podeljena. Neće se ništa donositi odluka i kristalisati u tim utakmicama. Ista priča je i u drugim ekipama.

‘ZVUČI SULUDO, ALI…’: Milošević u Antaliji otkrio zašto je odbio 10.000.000 evra za Sadika!

Treninzi?

Intenzitet treninga će biizi 20 odsto jači nego što je bio u SLoveniji. Sećate se da ste i u Sloveniji vrteli glavom kada ste videli koliko su jako radili. Što se tiče taktičkog dela, tu će biti više promena. Igrali smo gotovo svakog drugog četvrtka i nismo imali priliku da se tome posvetimo. Od sutra će to biti drugačije i posvetićemo se tome maksimalno.

U Sloveniji ste najavljivali da ćete raditi na brzini igre. Pitali smo trenera Partizana koji je sledeći cilj, kako bi ekipa dodatno otišla na viši nivo i dobili iscrpan odgovor.

– Nisam govorio o brzini, nego sam želeo da ostvarimo brzine. U množini. Dovođenjem takvih igrača smo uspeli u tome. Brzina reakcije, brzina donosenja odluka, različite brzine, sve proizilazi iz prve… Ali sada moramo da dovedemo snagu, da podrži sve ovo što želimo od njih. Svakog sekunda intenzitet snage će biti na 100 posto. Ideja nam je da trku koju smo postigli i obim trke koji smo postigli, a ona je često bila veća od 11 kilometara, smanjimo, jer to nije dobro. Vrhunske ekipe to smanjuju, a povećavaju eksplozivnost, rade se sprintevi, i zato moramo da povećamo intenzintete sprinteva, a da se obim trke smanji. Tako mora da se smanji. Želimo da se ta promena vidi na treningu, a da to učinimo tako da se taj transfer ne oseti na igračima tokom utakmica.

VESELO POČELE PARTIZANOVE PRIPREME: Crno-beli pesmom ušli u novu godinu (VIDEO)

Da li se tako igralo u Evropi kada ste vi bili aktivan fudbaler?

– Ja sam bio fudbaler u prošlosti. Juče je kondicioni trener Marko Stojanović pokazao neke slajdove i na njima bolid Formule jedan iz 1951. godine i vreme koje im je tada bilo potrebno za promenu guma. Bilo je preko 60 sekundi. Danas je to dve ili tri sekunde. Isto je i u fudbalu, sve napreduje, moramo i mi – podvukao je Savo Milošević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter