0
Ostali sportovi

Foto: facebook.com/proreccowaterpolo1913

EVROPSKO PRVENSTVO: ‘Delfini’ krenuli pobedom, ‘potopljeni’ Rusi

Objavljeno: 14.01.20 u 18:35

U Budimpešti je danas startovalo Evropsko prvenstvo u vaterpolu, a Srbija brani četiri zaredom osvojena zlata.

Prvi rival Srbije u grupi bila je nezgodna selekcija Rusije koju je naš tim dobio sa 13:9. ‘Baćuške’ su se po ko zna koji put pokazale kao težak rival četi Dejana Savića. Razigrano su krenuli Mandić, Filipović i Prlainović, te smo na poluvreme otišli sa lepim vođstvom 7:4.

Ipak, treća deonica počela je loše za Srbiju. Merkulov i Bgulov su doneli Rusima seriju 3:0 i izjednačenje 7:7. Selektor Dejan Savić je tražio tajm-aut posle kog su Aleksić i Jakšić doneli našem timu novu prednost 9:7.

Rusi su preko Harkova smanjili na 9:8, ali je to bilo sve od rivala na ovom meču. Prlainović, Ćuk i Filipović su odvojili našu selekciju i doneli joj prednost 12:9. Na kraju gol Dedovića za 13:9.

U našoj grupi Holandija je pobedila Rumuniju sa 9:8. Sledeći rival Srbije je Rumunija u četvrtak. Samo prvi iz grupe ide direktrno u četvrtfinale, dok će drugi i treći u osminu finala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter