0
Tenis

OKLAND: Nova titula za Serenu Vilijams

Objavljeno: 12.01.20 u 13:32

Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je titulu na turniru u Oklandu na Novom Zelandu, pošto je jutros u finalu pobedila sunarodnicu Džesiku Pegulu posle dva seta, 6:3, 6:4.

Vilijams, 10. teniserka sveta, pobedila je 82. na WTA listi posle sat i 35 minuta. Ona je napravila tri brejka, a Pegula joj je jednom oduzela servis.

To je prva titula za Vilijams posle tri godine, otkako je postala majka. Pre toga, poslednji trofej osvojila je u januaru 2017. godine na Australijan openu.

Osvajačica 23 grend slem titule je 43.000 dolara, koliko joj je pripalo za pobedu, poklonila fondu koji pomaže žrtvama katastrofalnih požara u Australiji.

Osvojila je 73. trofej u 98. finalu u karijeri.

– Dobar je osećaj. Dugo je prošlo. Mislim da nam mom licu možete videti izraz olakšanja. Imala sam neverovatnu protivnicu, bio je sjajan meč i nisam mogla da imam bolju protivnicu u finalu – rekla je Vilijams.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter