U drugom kolu Evropskog prvenstva u rukometu Srbija je savladala Crnu Goru rezultatom 22:21 (11:10).

U derbiju koji sa sobom uvek nosi veliki ulog, a u ovom situaciji posebno jer je i jednima i drugima bila potrebna pobeda da bi zadržali šansu za plasman u drugu fazu, Srbija je još jednom doživela fijasko.


Crna Gora je došla na takmičenje bez ijedne ikada pobede u istoriji na prvenstvima Evrope, a to je u 17. meču uspela baš protiv ‘orlova’.

Teško je i prebrojati koliko je tehničkih, potpuno neiznuđenih grešaka napravila srpska selekcija. Neke od njih mogle bi se svesti na amaterski nivo, apsolutno neprihvatljiv za nivo evropskog šampionata.

Uprkos tome, Srbija je u završnici imala nekoliko čistih zicera (najmanje četiri) koje nisu koristili Bogdan Radivojević i Mijailo Marsenić, te se drugačiji ishod i nije mogao očekivati.

Srbija je ovim porazom izgubila svaku šansu da se plasira u drugi krug, a ostaće i bez šanse da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju ove godine.

Srbija – Crna Gora 21:22 (10:11)

Sudije: Madsen, Mortensen (Danska)
Dvorana: Stathale, Grac

Srbija: Crnoglavac, Cupara, Đukić, Ilić N, Ilić V, Ivanišević, Kolaković, Kukić, Marsenić, Mosić, Nikolić, Pešić, Pušica, Radivojević, Sretenović, Zelenović

Crna Gora: Anđelić, Bakić, Božović, Čavor, Glendža, Grbović, Kankaraš, Lasica, Lazović, Lipovina, Mijušković, Radović, Sevaljević, Simić, Vujović F, Vujović S.

Evropsko prvenstvo, 2. kolo

Grupa A

Hrvatska – Belorusija 31:23
Srbija – Crna Gora 21:22

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо