4
Ostali sportovi

Rukomet Handball Kvalifijakcije za EHF EP 2020 Srbija v Hrvatska Beograd, 11.04.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

EP: Novi šamar za srpski rukomet – Crna Gora protiv Srbije ispisala istoriju!

Objavljeno: 11.01.20 u 19:53

U drugom kolu Evropskog prvenstva u rukometu Srbija je savladala Crnu Goru rezultatom 22:21 (11:10).

U derbiju koji sa sobom uvek nosi veliki ulog, a u ovom situaciji posebno jer je i jednima i drugima bila potrebna pobeda da bi zadržali šansu za plasman u drugu fazu, Srbija je još jednom doživela fijasko.

Crna Gora je došla na takmičenje bez ijedne ikada pobede u istoriji na prvenstvima Evrope, a to je u 17. meču uspela baš protiv ‘orlova’.

Teško je i prebrojati koliko je tehničkih, potpuno neiznuđenih grešaka napravila srpska selekcija. Neke od njih mogle bi se svesti na amaterski nivo, apsolutno neprihvatljiv za nivo evropskog šampionata.

Uprkos tome, Srbija je u završnici imala nekoliko čistih zicera (najmanje četiri) koje nisu koristili Bogdan Radivojević i Mijailo Marsenić, te se drugačiji ishod i nije mogao očekivati.

Srbija je ovim porazom izgubila svaku šansu da se plasira u drugi krug, a ostaće i bez šanse da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju ove godine.

Srbija – Crna Gora 21:22 (10:11)

Sudije: Madsen, Mortensen (Danska)
Dvorana: Stathale, Grac

Srbija: Crnoglavac, Cupara, Đukić, Ilić N, Ilić V, Ivanišević, Kolaković, Kukić, Marsenić, Mosić, Nikolić, Pešić, Pušica, Radivojević, Sretenović, Zelenović

Crna Gora: Anđelić, Bakić, Božović, Čavor, Glendža, Grbović, Kankaraš, Lasica, Lazović, Lipovina, Mijušković, Radović, Sevaljević, Simić, Vujović F, Vujović S.

Evropsko prvenstvo, 2. kolo

Grupa A

Hrvatska – Belorusija 31:23
Srbija – Crna Gora 21:22

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

4 Komentara

  1. Ljudi, daj slobodno otpustite ovog ko je napisao ovaj tekst o velikoj borbi. Ocigledno je da je Srbija u rukometu katastrofalna poslednjih nekoliko godina. Igrao sam rukomet u Studentskoj Prvoj Ligi, u najboljem slucaju sam bio amater, ali ako neko misli da je veceras odbrana bila dobra protiv Milogoraca zestoko se vara. Stvar je u tome sto i oni igraju napad neorganizovano poput nas i sve se svodi na solo akcije. Hteo bih da izdvojim naseg selektora Perunicica koji ocigledno je slabovid kada ne ume da izmeni „genija“ Kukica koji kao srednji bek i primarni plejmejker ne zna sta ce sa loptom pa ide na probijanje (eto zasto i toliko golova je dao) ili je jednostavno izgubi jer dodavanje ne razume. Izgubiti od Milogoraca je sramota (njihova prva pobeda ikada na EP), da napomenem da oni koji se secaju od pre par godina utakmica znaju da se NISTA nije promenilo i da se nasa igra i dalje svodi na trckaranje oko srednjeg beka, bez nekog konkretnog koriscenja kruznog napadaca ili krila, kao i da su golovi pretezno solo akcije. Hrvatska nas nece dobiti sa 10+ SAMO ako se oni odluce za chill varijantu.

    0
    0
    Odgovori
    • O cemu ti bulaznis? O sportu u koji se godinama ne ulaze u Srbiji pa smo dotakli dno, o tome da cete puci od Belorusa i ici takodje kuci! O tome da niti u jednom sportu mozete da nam primirisete,? Pa nama ako se ne borimo za vrh, ove pobede za samo dno, nista ne znaci! Druge stvari su ovde bitne, a tu ste pokazali kolko ste jadni i bedni kao ljudi, jadni milogorgi koji ce nakon ove pošasti ostati upamćeni kao dno, mulj i rdja ljudska koje nikad nije bilo u crnoj gori. ..svaka čast svim casnim ljudima iz crne gore, uoveli i glavu gore jer ova pošast mora proći!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter