0
ATP

Novak Đoković i Viktor Troicki

ATP KUP: Srbija kao furija, Rusi pokošeni!

Objavljeno: 11.01.20 u 09:15

Teniseri Srbije plasirali su se u finale prvog izdanja ATP kupa gde će igrati protiv boljeg iz dvoboja Australije i Španije.

Srpski tornado pogodio je Sidnej. Dušan Lajović, Novak Đoković i dubl Nikola Čačić/Viktor Troicki isprašili su Ruse 3:0 i revanširali im se za poraz u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Prvo je Dušan Lajović vodio rovovsku bitku sa Karenom Hačanovim i pobedio ga je 2:0 u setovima, po gemovima 7:5 i 7:6. Prvi set igrao se gem za gem, da bi u 12. gemu posle velikog broja poena Lajović stigao do ‘brejka’ i slavio sa 7:5. Još veću borbu videli smo u drugom setu u kom se igrao taj-brek, a Duci je slavio sa 7:1.

Novak Đoković je sa 2:1 po setovima 6:1, 5:7 i 6:4 pobedio Danila Medvedeva. Nole je u meč ušao kao tornado i sa dva ‘brejka’ rešio prvi set 6:1. Drugi set obeležio je veliki broj ‘brejkova’. Prvo je servis izgubio Rus, pa potom Nole dva zaredom, pa ponovo Medvedev. Odluka je pala u 12. gemu kada je Rus napravio ‘brejk’ za – 1:1. Novaku je u trećem setu bio potreban samo jedan ‘brejk’ za 6:4, mada je Medvedev imao čak tri šanse da napravi ‘ribrejk’ i ostane u meču.

Na kraju su u dublu Nikola Čačić i Viktor Trociki pobedili Gabašvilija i Kravčuka sa 2:0 u setovima 6:4 i 7:6.

U ovom trenutku drugo polufinale igraju selekcije Australije i Španije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter