Nije dobro počelo po Srbiju Evropsko prvenstvo za rukometaše koje se po prvi put održava u tri države, Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Rukometaše Srbije savladala je Belorusija u grupi A Evropskog prvenstva sa 30:35 iako je na poluvremenu bilo neizvesnosti (15:16)


Iako se na početku meča igrao egal, sve do 6:6, ubrzo je Belorusija napravila seriju od 4:0 čime su stigli do osetnije prednosti sredinom prvog seta. Izabranici Nenada Peruničića su deset minuta kasnije stigli do izjednačenja (13:13), ali je Belorusija na odmor otišla s golom prednosti.

Rukometaši Belorusije su nakon sedam minuta igre u nastavku ponovo stigli do plus tri, nakon čega se igra Srbije potpuno raspala. U drugom meču Grupe A kasnije večeras se sastaju Hrvatska i Crna Gora.

Belorusiju je do pobede vodio Artjom Kalarek sa devet golova, dok su Uladžislau Kuleš i Sergej Šulović postigli po pet. U redovima Srbije najefikasniji je bio Bogdan Radivojević sa šest golova, Stevan Sretenović je postigao pet, a Stefan Vujić i Nemanja Zelenović po četiri.

Rukometaši Srbije će u drugom kolu, 11. januara, igrati protiv Crne Gore, a Belorusija protiv Hrvatske.

FOTO: Rukometni savez Srbije