0
Ostali sportovi

Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway - Preliminary Round - Group A, Belarus - Serbia, Stadhalle Graz, Graz, Austria, 09.1.2020, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

SRBIJA POKAZALA DVA LICA: Poraz rukometaša Srbije od Belorusije u Gracu

Objavljeno: 09.01.20 u 20:31

Nije dobro počelo po Srbiju Evropsko prvenstvo za rukometaše koje se po prvi put održava u tri države, Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Rukometaše Srbije savladala je Belorusija u grupi A Evropskog prvenstva sa 30:35 iako je na poluvremenu bilo neizvesnosti (15:16)

Iako se na početku meča igrao egal, sve do 6:6, ubrzo je Belorusija napravila seriju od 4:0 čime su stigli do osetnije prednosti sredinom prvog seta. Izabranici Nenada Peruničića su deset minuta kasnije stigli do izjednačenja (13:13), ali je Belorusija na odmor otišla s golom prednosti.

Rukometaši Belorusije su nakon sedam minuta igre u nastavku ponovo stigli do plus tri, nakon čega se igra Srbije potpuno raspala. U drugom meču Grupe A kasnije večeras se sastaju Hrvatska i Crna Gora.

Belorusiju je do pobede vodio Artjom Kalarek sa devet golova, dok su Uladžislau Kuleš i Sergej Šulović postigli po pet. U redovima Srbije najefikasniji je bio Bogdan Radivojević sa šest golova, Stevan Sretenović je postigao pet, a Stefan Vujić i Nemanja Zelenović po četiri.

Rukometaši Srbije će u drugom kolu, 11. januara, igrati protiv Crne Gore, a Belorusija protiv Hrvatske.

FOTO: Rukometni savez Srbije 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter