Super kup Španije od ove godine ne igraju samo šampion lige i pobjednik kupa nego četiri najbolje ekipe u Španiji.

Igra se po sistemu takmičenja polufinale-finale bez uzvratne utakmice. Mečevi polufinala biće odigrani u gradu Jedahu u Saudisjkoj Arabiji na stadionu ‘King Abdullah’. 


Prvi polufinalni par je između Valensije i Real Madrida dok je drugi Barselona i Atletiko Madrid. 

Valensija je aktuelni šampion kupa kralja pa sigurno ima velikih ambicija da se i u ovom novom takmičenju dokaže. Možda je ovo teži put za njih, ali očekujemo njihovo najbolje izdanje. Sa druge strane kod Reala je uvijek aktuelna priča o trofejima. Bilo koje takmičenje oni idu na pobjedu. Međutim juče, pored već povrijeđenih Azara i Asensija, u Madrid su ostali Benzema i Bejl. Veoma važan igrač je Benzema za ovaj tim Reala i upravo je on golom u 95′ minutu donio bod Realu u ligaškom susretu između ove dvije ekipe prije 20-tak dana. 

Meridianbet daje kvotu 4.10 za pobjedu Valensije u ovom meču. Dueli sa Realom uvijek su spektakularni sa po nekoliko golova sa obje strane. Meridianbet daje kvotu 3.10 da bude više od 3.5 golova i da oba tima daju gol GG&4+. 

Pretpostavljajući da je Valensija u boljoj situaciji smatramo da oni mogu postići po gol u oba poluvremena u ovako otvorenom meču. Meridianbet daje kvotu 4.75 za tu igru D1+1. Bilo kako bilo, večeras ćemo saznati jednog finalistu Super kupa Španije.