0
Ostali sportovi

FOTO: Rukometni savez Srbije

NENAD PERUNIČIĆ: Spremni smo, samo da kako treba kanališemo pritisak!

Objavljeno: 08.01.20 u 17:08

Rukometna reprezentacija Srbije stigla je u Grac gde će igrati mečeve prve faze Evropskog prvenstva, a rivalu su nam Belorusija, Crna Gora i Hrvatska.

Voli narod u Srbiji rukomet, ali rezultata baš nema. Možda će oni doći na predstojećem prvenstvu Evrope, a prvi rival našeg tima sutra u 18.30 je selekcija Belorusije. Selektor ‘orlova’ Nenad Peruničić govorio je prvo o pripremnom periodu.

– Za mene jesu teški porazi, ali da mogu, opet bih ponovio isto, jer je to jedini način za napredovanje. Možda je utakmica sa Francuskom bila loša zbog svega, umorni od puta, igrali sa jednim pravim treningom, igrači iz Bundeslige zajedno prvi put posle šest meseci. Došli smo do situacije da igrači s klupe moraju da drže nivo ovih u igri i to se malo osetilo. Ne živim od dobrih 40 minuta protiv Norveške… Opet, dobro je što smo osetili moć Bersija i dobro je da smo osetili kako je biti važan – rekao je Nenad Peruničić.

On je potom dodao da je Belorusija iskusan tim sastavljen od igrača koji igraju u Ligi šampiona i SEHA ligi.

– Mislim da smo u odnosu na prošlo Svetsko prvenstvo uradili mnogo. Igračima smo servirali svaki detalj, ali znate i sami šta je utakmica i šta ona donosi. Pritisak, motiv, želja koji mogu da odvedu u drugu stranu i zaboraviš sve ono što si radio. Verujem da smo zreli. Belorusija je dobra, kompaktna ekipa. Oni su sjajni igrači, imaju luksuz da imaju tim koji igra Ligu šampiona, SEHA ligu, pa se dosta igrača dobro poznaje, jer igraju zajedno u klubu – istakao je Peruničić.

U drugom meču naše grupe snage će da odmere selekcije Hrvatske i Crne Gore.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter