0
Tenis

FED KUP: Selektor Ječmenica objavila spisak igračica za mečeve u Luksemburgu

Objavljeno: 08.01.20 u 12:00

Danas ističe rok za prijavu ekipa koje će na teren izvesti selektori Fed kup timova koji će učestvovati na takmičenju u Luksemburgu (Esch-sur-Alzette) gde će biti održano prvo kolo I grupe Evro-afričke zone za 2020. godinu.

U ITF ( Međunarodnu tenisku Federaciju ) danas je iz Teniskog saveza Srbije poslat spisak sa imenima igračica na koje će selektor Fed cup reprezenatcije Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić računati u predstojećim mečevima u Luksembrugu od 05. do 08. februara 2020.

Selektorka Ječmenica odlučila se za sledeći tim: Nina Stojanović (85. u singlu na WTA listi), Aleksandra Krunić (160), Olga Danilović (185) i 15- godišnja Fatma Idrizović (najbolja juniorka Srbije koja se nalazi na 193. mestu ITF liste).

Zonsko takmičenje je kao i 2019.  podeljeno u dve grupe A i B, dva grada, odnosno dve države koje će biti domaćin. Takmičenje je na programu od 05. do 08. februara 2020. godine i odvijaće se po round robin sistemu.

Fed kup selekcija Srbije smeštena je u grupu B, a domaćin ove grupe koja okuplja osam ekipa biće grad Esch-sur-Alzette u Luksembrugu. Pored Srbije grupu B čine: Poljska, Luksemburg, Slovenija, Švedska i Turska.  

Grupa A biće odigrana u Talinu (Estonija), a tamo će se takmičiti: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Grčka, Italija i Ukrajina.
Takmičenje u Luksembrugu i Estoniji  odvijat će se po round robin sistemu. Sedam (Talin) i šest (Esch-sur-Alzette) ekipa biće podeljeno u po dve grupe (A i B), svaki meč u grupi podrazumeva dva singl susreta i dubl. Prvi singl igraju drugi reketi oba tima, po završetku ovog meča igra se drugi singl u kome se sastaju prvi reketi, nakon drugog singla sledi dubl meč.

Pobednici grupa kako u Talinu, tako i Esch-sur-Alzette boriće se međusobno za plasman u plej of za plasman u kvalifikacije Svetske grupe B 2020.

– Tim Srbije koji će se ove godine boriti za plasman u viši rang takmičenja u Luksembrugu čine Stojanović, Krunić, Danilović i Idrizović. Ivana Jorović je zbog povrede morala da otkaže ovogodišnje učešće, iskreno joj želim brz i uspešan oporavak, nadam se i verujem da će se uspešno vratiti na teren. Što se četvrte igračice tiče odlučila sam da dam šansu mladoj Fatmi i da u budućnosti dosta pažnje posvetimo mladim i talentovanim teniserkama koje će kroz ovakve prilike da stiču iskustvo i da uz starije igračice uče i stasavaju. Naravno pored Fatme je tu i Lola Radivojević koja je takođe mlada i uspešna, tako da verujem da će i u budućnosti naš ženski tenis biti u vrhu. Verujem u ovaj tim i znam da će dati sve od sebe, a naravno pored dobre igre u sportu je potrebna i sportska sreća koja će nas nadam se pratiti – rekla je selektorka Fed kup selekcije Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić.

Prethodne dve godine Srbija je bila na korak od plasmana u plej of i tesno je gubila mečeve mini plej ofa u okviru Grupe. Verujemo da će 2020. doneti dugo željeni rezultat i lansirati našu najjaču žensku selekciju u orbitu najjačih timova sveta.  

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter