2
Evrokup

EVROKUP: Partizan poput tajfuna oduvao Virtus! (FOTO)

Objavljeno: 08.01.20 u 22:02

U 1. kolu E grupe Evrokupa Partizan je pred nešto više od 16 hiljada ljudi pobedio Virtus Bolonju 99:81 (26:23, 36:19, 22:21, 15:18).

Lepo je jedan ljubitelj iz Italije na Tviteru napisao ‘dva tima su zaslužila da sledeće godine igraju Evroligu’. Kada je to rekao mislilo se na Partizan, koji je večeras ‘Grobarima’ pružio NBA partiju. ‘Banke’ na kraju nije bilo, ali su crno-beli ubacili neverovatna 62 poena na poluvremenu. Kao u transu igrali su Pejdž, Volden, Gordić i iskusni Veličković, ali krenimo redom…

Partizan je veoma dobro otvorio meč, pre svega u šutu za tri poena. Briljirao je Volden koji je ubacio tri ‘trojke’. Imali su crno-beli dva puta prednost od šest poena razlike, ali je Virtus brzo nalazio način da se vrati. Geins je sa druge strane bio sjajan, a imao je podršku Teodosića. Crno-beli su na prvi odmor otišli sa ‘plus tri’ – 26:23.

Crno-beli tajfun nastavio je da lomi u drugoj deonici. Žarili i palili su crno-beli mrežicu gostiju, Pejdž je maltretirao Teodosića u odbarni, a razigrao se sa klupe Gordić uz Mozlija. Prednost Partizana je rasla iz napada u napad, a bilo je i velikih 22 poena prednosti. Na kraju 20 minuta igre četa Andree Trinkjerija je ubacila NBA 60 poena za vođstvo – 62:42.

Treća četvrtina počela je loše po crno-bele, poenima Vimsa, Gembla i trojkom Teodosića, Virtus je napravio seriju 9:0 i vratio se na ‘minus 11’ – 62:51. Ipak, trojkama Voldena i Zagorca Partizan je ponovo otišao na ‘plus 17′ – 70:53. Gordić je potom uzeo stvar u svoje ruke, te je Partizan ponovo bio na ’20 plus’ prednosti.

Četa Andree Trinkjerija ponovo je popustila početkom poslednje deonice, tim iz Bolonje je napravio seriju 7:0, ali je to bilo sve od gostiju na ovom meču. Pejdž, Volden i Gordić su se potrudili da Virtus Beograd napusti razbijen – 99:81.

Partizan su do pobede vodili Volden sa 23 poena, Gordić sa 22 poena i Pejdž sa 19 koševa. Kod Italijana je Geins ubacio 21 poen, Teodosić i Gembl su dodali po 14, a Marković samo koš.

Crno-beli u sledećem kolu gostuju Trentu, pa idu na Bosfor Darušafaki.

PARTIZAN – VIRTUS BOLONJA 99:81 (62:42)

Dvorana: Beogradska arena.
Gledalaca: 16.000
Sudije: Hristos Hristodolu, Jozep Bisang i Miloš Koljenšić.

PARTIZAN: Volden 23, Zagorac 7, Pejdž 19, Gordić 22, Jaramaz 5, Veličković 10, Birčević 1, Reding 7, Janković 2, Tomas, Trifunović, Mozli 3.
VIRTUS: Geins, Pajola, Bali Rosi, Marković 1, Riči, Delia, Kurno, Hanter, Vims, Nikolić, Teodosić 14, Gembl.

FOTO: KK Partizan/Twitter

0
0

2 Komentara

  1. PROTUTNJAO U NAMESTENOM MECU,KASNIJE DA SE VIDI SALE-PARTIZAN -18 HA,HA,HA,HA.. TEO OD MUKE NIJE SMIO DATI NOVINARIMA IZJAVU SUZA SUZU STIZE……SADA DA VIDIMO KAKO CE TALIJANI REAGOVATI RADONJIC NA – 30 DOBIO OSTAVKU,STO SALETA CEKA SA TRENEROM TALIJANOM……NA – 18….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter