0
Odbojka

KOVAČ: Problemi Francuza ne smeju da nas zavaraju

Objavljeno: 04.01.20 u 15:54

Odbojkaška reprezentacija Srbije sutra počinje borbe za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Selektor Slobodan Kovač najavljuje vrlo težak meč na otvaranju turnira u Berlinu na kom će Srbija igrati u grupi sa Francuskom, Holandijom i Bugarskom.

Prvi meč Srbija igra u nedelju od 13:30h protiv Francuske.

– Na startu nas očekuje jak i težak meč… Vidim da i Francuzi imaju problema oko sastava ekipe, prvi korektor Bojer nije došao, neki igrači su povređeni, ali to ne sme da nas zavara. Oni su odlična reprezentacija. Mi moramo da odigramo našu najbolju igru ako hoćemo da pobedimo – rekao je Kovač, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

– Kostur ekipe je skoro isti kao sa Evropskog prvenstva. Iako imamo malo vremena, poznajemo se dobro, radili smo dobro letos sa selektorom Kovačem tako da smo sad samo nastavili. I dalje primenjujemo njegov sistem rada, slušamo ga i nadam se da će rezultat biti kao onaj sa Evropskog prvenstva, da ćemo biti na prvom mestu – rekao je korektor Srbije Dražen Luburić, a sa njim se slaže i bloker Marko Podraščanin.

– Teže je od Evropskog prvenstva jer prolazi samo prvoplasirana ekipa na OI. Mi smo pre četiri godine napravili veliku grešku kada posle osvajanja Svetske lige nismo uspeli da se plasiramo u Rio. Na istom smo mestu, istom hotelu, igramo protiv skoro istih ekipa. Iz grešaka se uči i mislim da smo naučili veliku lekciju i da smo spremniji došli na turnir – rekao je Podraščanin.

– Prva utakmica možda i najteža, protiv Francuza koji su nam uvek neugodan protivnik. Međutim, dobili smo ih na poslednja dva velika takmičenja tako da smo dokazali da možemo da igramo protiv njih i da možemo da ih pobedimo – dodao je Podraščanin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter