1
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Partizan je godinu počeo pobedom, ‘parni valjak’ je slavio protiv Mornara!

Objavljeno: 04.01.20 u 20:52

Košarkaši Partizana su u derbiju 14. kola ABA lige dočekali ekipu Mornara.

Igrači Partizana u ovom meču pokazali su dva lica, imali su dvocifrenu prednost tokom meča, a u poslednjoj deonici dozvolili su protivniku da se vrati  u meč, a velike probleme zadavao im je Pulen u napadu u poslednjoj deonici kada su se Crnogorci spustili na jednocifrenu prednost. Crno-beli su u ovom meču imali velikih problema sa linije za slobodna bacanja. Šutirao je Partizan 13-22, dok su gosti imali mirnu ruku i ubacili su 25 od 28 bacanja. 

Na kraju, zasluženo je Partizan slavio rezultatom 88:75. Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Pejdž sa 19, Reding je dodao 16 poena, Janković 14, a Zagorac poen manje. U redovima gostiju Pulen je ubacio 19 poena, Bjelica 13, a Valer 10

Tvrdo su oba tima otvorila meč, mini serijom Jaramaza crno-beli su poveli 7:4, potom su gosti serijom poena Lukovića i Bjelice vratili prednost gostima. Ušao je Markus Pejdž na teren i odličnom igrom Amerikanca Partizan je napravio novu seriju i poveo sa 17:11, Pejdž je u završnici četvrtine pogodio sa centra, ali je malo nedostajalo da pogodak bude priznat.

FOTO: KK Partizan

Nastavili su dobrom igrom domaći i u nastavku, Mornar nije išao šut u drugoj četvrtini, a Partizan je to iskoristio i došao do novih poena iukupnom erijom 15:0, stekli su prednost 25:11. Mornar je bio koncentrisan na šut sa distance, a nije im baš išao u ovom meču, te je Partizan to koristio i igrom na pik en rol, kao i šutevima sa poludistance na poluvreme su izabranici Andree Trinkijerija imali prednost od 46:29.

Raspucao se Partizan u nastavku meča, u jednom trenutku imali su domaći 19 poena prednosti, raspoloženi su bili Janković i Zagorac. Nekadašnji košarkaš mega Bemaksa ubacio je tri trojke iz tri pokušaja, nadovezao se i Pejdž, a raspoložen je bio i Janković koji je ubacio do tada 14 poena. Na krilima Lukovića gosti su uhvatili ritam i napravili su seriju 11:2.

FOTO: KK Partizan

Džejkob Pulen postao je nerešiva enigma za Partizan koji je dva puta u nastavku dozvolio gostima da se spuste na jednocifreni zaostatak, a u nastavku pri rezultatom 81:61, Mozli je faulirao Pulena na šutu za tri, a Trinkijeri je dobio tehničku grešku, te su gosti dobili četiri bacanja i loptu sa strane. Gosti su se spustili na osam poena prednosti. Ono što je Pulen omogućio Mornaru, da se vrati u meč, Amerikanac im je sa tri brzoplete greške i oduzeo. 

Partizan – Mornar 88:75 (17:11, 29:18, 20:24, 22:22)

Partizan: Volden 7, Zagorac 13, Pejdž 19, Gordić 2, Jaramaz 6, Birčević 2. Reding 16, Janković 14, Tomas 4, Pejners, Trifunović, Mozli 5

Mornar: Pulen 19, Haris 14, Nidam 2, Šehović 2, Pavić, Begić, Vujošević, Valer 10, Markota 2, Vranješ, Bjelica 13, Luković 9.

FOTO: KK Partizan 

0
0

1 Komentara

  1. Budimo iskreni… ovakvom igrom Partizan ne moze tuci Buducnost, pa ni CD-Olimpiju! Trinki mora da zategne ekipu jos vise kao i da poboljsa igru tima u igri „telo-uz-telo“! Bez toga nista!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter