2
Domaći fudbal

SRBI KOJI BI MOGLI BITI SLOBODNI NA LETO: Zvezda i Partizan bi mogli dobro da se pojačaju!

Objavljeno: 31.12.19 u 20:00

Od 1. januara klubovi širom sveta mogu već potpisati predugovore sa igračima kojima aktuelni ‘potpisi’ ističu 30. juna.

Dugi niz godina Crvena zvezda i Partizan najveći izvor pojačanja crpe sa transfer liste igrača onih kojima je ugovor istekao. Spisak onih kojima ugovori ističu 30. juna, a Srbi su je podugačak, te se čini da bi ljuti rivali sa Topčiderskog brda mogli dobro da se pojačaju domaćim igračima.

Najveća imena su svakako Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov. Dok se za beka Rome već zna da će produžiti ugovor sa ‘vučicom’, kod Nemanje Matića je to neizvesno. Srbin je posle dugo vremena zbog povrede Mek Tomanija dobio šansu da zaigra u Premijer ligi, ali je jasno da ga Ole Gunar Solskjer ne vidi više u svom timu. Navodno, Srbin ima već ponude iz Italije na stolu, a nema sumnje da ako bi na leto postao slobodan igrač da bi bio veliko pojačanje za Crvenu zvezdu. Ipak, svakako da nije realno da 31-godišnjeg vezistu još vidimo u srpskom fudbalu.

FOTO: Twitter

Za Crvenu zvezdu bi svakako dobar podatak mogao da bude da ugovor sa Lehijom ističe Filipu Mladenoviću. Još nema nagoveštaja da bi levi bek mogao da dobije od Poljaka ‘papir na potpis’, što Zvezdi svakako odgovara. Milan Rodić je na izlaznim vratima i potrebna je adekvatna domaća zamena. Nije isključeno da Crvena zvezda već u januaru plati neko minimalno obeštećenje Poljacima i spreči neki drugi klub da ‘ukrade’ povremenog reprezentativca Srbije.

Kad je reč o Partizanu, svkako je najveće ime Miralem Sulejmani. Nema sumnje da bi ovaj 31-godišnji krilni napadač bio veliko pojačanje za crno-bele. Nekadašnjem reprezentativcu Srbije ističe ugovor sa Jang Bojsom, a kako sve više kuburi sa povredama, nije nemoguće da se Švajcarci i Srbin rastanu na leto. Zanimljivo da ugovor ističe i krilnom napadaču Partizana Zoranu Tošiću, ali verujemo da će uprava sa ‘Bambijem’ uskoro sesti za sto.

FOTO: YouTube

Od zanimljivih igrača kojima ističe ugovor u 2020. godinu su Branislav Ivanović, napadač Đorđe Despotović, desni bek Miladin Stevanović, vezista Marko Jevtović, traženi od večitih krilni napadač Igor Ivanović iz Napretka (pominje se odlazak u Belorusiju), vezista Slobodan Medojević, desni bek Nikola Aksentijević (‘pikirao’ ga Partizan), vezista Aleksandar Tenk Kovačević, vezista Nikola Eskić iz Napretka, vezista Javora Nikola Kuveljić kog takođe već povezuju sa Partizanom.

Kada je reč o svetskim vedetama ugovori ističu Kristijanu Erikesenu (Totenhem), Vilijanu (Čelsi), Drisu Mertensu (Napoli), Eriku Baliju (Mančester junajted), Mariju Geceu (Borusija D), Janu Vertongenu (Totenhem), Blazu Mautuidiju (Juventus), Luki Modriću (Real Madrid), Artemu Dzjubi (Zenit)…

Naravno, ovi igrači nisu dostupni srpskim velikanima Zvezdi i Partizanu…

FOTO: Teleksinfo

ŽELITE DA PROČITATE NAJBOLJE SPORTSKE VESTI – POSETITE INSTAGRAM STRANICU HOTSPORT.RS

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter