0
Evropske lige

FOTO: Screenshot

IFAB: VAR bi trebalo koristiti samo kod očiglednih grešaka

Objavljeno: 31.12.19 u 16:45

Generalni sekretar Međunarodnog odbora za fudbalska pravila (IFAB) Lukas Brad izjavio je da bi VAR tehnologiju trebalo koristiti samo za jasne i očigledne greške kod ofsajda.

Poslednjih meseci u engleskoj Premijer ligi bilo je mnoštvo poništenih golova zbog milimetarskih ofsajda zbog čega se VAR ponovo našao na ozbiljnom udaru.

Samo u prošlom kolu poništeni su golovi Noriču, Šefildu Vulverhemptonu, Brajtonu i Kristal Palasu „tesnim“ odlukama VAR-a što je izazvalo bes trenera, igrača, ali i navijača.

– VAR bi trebalo da se koristiti samo kod očiglednih grešaka tokom utakmice. Jasno i očito, to je važan princip. Ukoliko provedete minute da biste utvrdili da li je ofsajd ili ne, onda to nije jasno i originalna odluka bi trebalo da se poštuje – rekao je Brad za BBC.

Brad je najavio kako će IFAB dati smernice u vezi sa VAR-om na takmičenjima koja ga koriste.

– Sa VAR-om vidimo neke stvari koje idu u smeru u kojem ćemo možda trebati ponovo da se prilagodimo. Ovo je problem. Ljudi se trude da budu forenzičari. Ne tražimo da donesu bolju odluku, već se pokušavamo rešiti jasnih i očiglednih grešaka. Ako video dokazi pokazuju da je igrač bio u ofsajdu, onda je bio u nedozvoljenoj poziciji. Međutim, ako nije očito, onda se odluka ne može promeniti, ostajete pri originalnoj odluci – zaključio je Brad.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter