0
Ostali sportovi

SAVRŠEN ZAVRŠETAK GODINE: Vaterpolisti Srbije savladali Hrvatsku!

Objavljeno: 29.12.19 u 19:55

Vaterpolisti Srbije sjajnom igrom i pobedom završili su 2019. godinu i na pravi način najavili Evropsko prvenstvo u Budimpešti.

Puleni Dejana Savića slavili su u poslednjem klasiku protiv Hrvatske pred punim tribinama ‘Milan Gale Muškatirović’ sportsko centra sa 15:11.

Savić se opredelio za podmlaćeni tim, a na početku meča protivnik je to koristio. Vrlić je bio nerešiva enigma našoj odbrani, postigao je dva gola u uvodim minutima, a Hrvatska je vodila sa 4:3.

To je bilo i poslednje vođstvo Hrvata na ovom meču, ‘orlovi’ su sa tri vezana gola završili četvrtinu i sa vođstvom od 6:4 otišla na mali odmor. Nisu u nastavku ‘delfini’ popuštali, te je Srbija upisala drugu pobedu u Svetskoj ligi, a komšije su zabaležile prvi poraz.

Četiri gola postigao je Filip Filipović, trostruki strelac bio je Subotić, po dva gola postigli su Mandić i Drašović, a po jedan Pijetlović, Vico, Strahinja i Viktor Rašović.

Srbija – Hrvatska 15:11 (6:4, 3:2, 5:2, 1:3)

Bazen „25.maj Milan Gale Muškatirović“. Gledalaca 500. Sudije: Margeta (Slovenija), Naumov (Rusija). Igrač više: Srbija 12 (7), Hrvatska 14 (6). Peterci: srbija 2 (1), Hrvatska 3 (2).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, V.Rašović 1, Ranđelović, Subotić 3, D.Pijetlović 1, Vico 2, Aleksić, Drašović 2, Filipović 3, Gogov, S.Rašović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković 2, Benić 2, Bušqe 2, Miloš, Vrlić 2, Bukić 1, Garsija 1, Marcelić. Selektor: Tucak.

Srbija je pobedom protiv Hrvatske obezbedila prvo mesto u grupi Svetske lige. U četvrtfinalu će igrati Španijom ili Crnom Gorom.

FOTO: waterpoloserbia.org

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter