0
Ostali sportovi

FOTO: Twitter screenshot

NAJBOLJE ZA KRAJ GODINE: Jubilarni susret vaterpolista Srbije i Hrvatske

Objavljeno: 28.12.19 u 13:30

Najbolje od sporta sačuvali smo za kraj, Srbija i Hrvatska prirediće vaterpolo spektakl navijačima u Beogradu.

Reprezentacije Srbije i Hrvatske odmeriće snage u nedelju od 17 časova na bazenima sportskog centra ‘Milan Gale Muškatirović, ovo će biti 30. jubilarni susret dve reprezentacije.

Izabranici Dejana Savića došli su ove nedelje sa priprema u Americi, dok su se igrači Ivice Tucka spremali u Australiji. I jedne i druge u narednom periodu očekuje završni rad pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti.

– Ovo je definitivno jedna od najvećih utakmica u svetu vaterpola. Malo je nezgodan trenutak, jer je nama Božić bio, vama tek predstoji, mi smo bili u Australiji, vaš tim je bio u Americi, pa smo i dalje pod ‘džet legom’, ali sigurno ćemo dati svoj maksimum da vidimo gde smo. Za nas je najbitnije da još nismo izvadili vizu za Tokio i zato nam je cilj što bolji plasman na Evropskom prvenstvu. Nadam se da će nam ovaj meč biti pravi test. Naravno, očekujem dobru utakmicu dva vrhunska tima – rekao je selektor Hrvatske Ivica Tucak.

Selektor Srbije Dejan Savić prisetio se prethodnog meča, koji je takođe igran u Beogradu, na Tašu.

Ako se setimo utakmice od letos, koja je svima ostala u divnom sećanju pre svega zbog kiše, setićemo se u suštini jedinstvenog momenta u ovom sportu. Sa druge strane, siguran sam da su ovo dve najbolje svetske ekipe u poslednjih nekoliko godina i nadam se da će to ostati i ubuduće. Želimo da vidimo u kakvom smo stanju, umor postoji, a smatram da Svetska liga kao i svake olimpijske godine predstavlja trenažni deo za Evropsko prvenstvo u januaru. Normalno, posle i za Olimpijske igre – rekao je Savić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter