1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DODATNE KLAUZULE: Zvezda mora da plati još 100.000 evra za Van la Paru, a mogla bi jоš mnogo više

Objavljeno: 27.12.19 u 12:06

Crvena zvezda moraće da plati dodatnu ratu za Van La Paru engleskom Hadersfildu zbog obavezjućih klauzula koje su ranije dogovorene.

Najavljivan je kao ‘bomba’ koja će odjeknuti i ostaviti pečat na igru Crvene zvezde, ali od dolaska iz redova Hadersfilda holandski fudbaler Radživ van La Para nije opravdao 1.2 miliona evra koliko ga je Zvezda platila, a da stvar bude gora, kako prenosi ‘Telegraf‘, crveno-beli će morati da uplate dodatnu ratu od 100.000 evra za fudbalera. 

HS ANALIZA – ZVEZDINI STRANCI: Tomane igra žmurke, Van la Para zalutao na ‘Marakanu’, šta je sa Mateom?

Radživ Van la Para je pojačanje Zvezde koje se u prvih šest meseci nije najbolje snašlo na Marakani, pa mnogi navijači žele bi da mu vide leđa već tokom zime.

Dok deo sportske javnosti tvrdi da se radi o kvalitetnom igraču kome je potrebno malo vremena da se prilagodi novoj sredini, deo zvezdaške javnosti nada se da će ga klub prodati.

Holanđanin će nakon prozivke imati priliku da pokaže svoje znanje i kvalitet, a novi trener Zvezde Dejan Stanković će presuditi o njegovoj sudbini u crveno-belom dresu.

Ukoliko bude ostao u Crvenoj zvezdi i na proleće biće u prilici da aktivira klauzule koje njegov transfer mogu da dovedu do vrednosti od 1.9 miliona evra.

Ukoliko Van la Para postigne najmanje 10 golova Hadersfild će zaraditi dodatnih 200.000 evra, a ukoliko postigne 20, dodatnih 200.000 evra, a za eventualno 50 odigranih mečeva u Zvezdi moraće crveno-beli da plate dodatnih 200.000…

VAN LA PARA: Došao sam u Zvezdu jer mi je trebao izazov u karijeri! Čuo sam da je derbi najveći meč u Srbiji

Što se tiče ostalih klauzula u ugovoru, pitanje je da li će se one uopšte i aktivirati. Naime, Zvezda treba da plati 200.000 evra ako Holanđanin postigne najmanje 10 golova, dodatnih 200.000 evra ukoliko dođe do brojke od 20 golova i još 200.000 ukoliko odigra 50 utakmica.

S obirom na njegov učinak malo je verovatno da će ove klauzule uspeti da aktivira.

Pratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter