0
Fudbal

U POTRAZI ZA BOLJIM ŽIVOTOM: Sportisti reprezentacije Eritreje nestaju nakon turnira…

Objavljeno: 26.12.19 u 15:45

Nakon turnira u Ugandi sportistima se gubi svaki trag, tvrde zvaničnici, koji pominju da nestaju u potrazi za boljim životom.

Sedmorica reprezentativaca nacionalne selekcije Eritreje su nestala nakon turnira u Ugandi, zvaničnici su potvrdili da se nešto slično dogodilo i pre dva meseca kada su igrači bili na turneji.

KAN: Sadio Mane odveo Senegal u četvrtfinale!

Na stotine sportista iz omanje zemlje na obalama crvenog mora nestaju nakon turnira na kojima učestvuju, zabeleženi su slučajevi da zbog političke situacije u svojoj zemlji preko sporta dobijaju priliku da traže politički azil u potrazi za boljim životom.

Poslednji koji su uspeli da umaknu svom obezbeđenju u hotelu su fudbaleri nacionalne selekcije. Dok su se na sličan način prebegavanja odlučili njihovi saigrači pre dva meseca, a 2012. godine cela reprezentacija koja je igrala na turniru pod okriljem CECAFA (Savet fudbalskih asocijacija za Istočnu i Centralnu Afriku) je nestala bez traga.

Eritreja je svoju nezavisnost od Etiopije dobila 1993. godine, ima pet miliona stanovnika, a po popisu Ujedinjenih Nacija njih 500.000 su izbeglice.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter