2
Domaći fudbal

GRADILO SE: Crvena zvezda je uložila mnogo u infrastrukturu (VIDEO)

Objavljeno: 26.12.19 u 13:10

Crvena zvezda u 2019. godini nije samo na sportskom polju postigla izuzetne rezultate, već je uložila velika finansijska sredstva u infrastrukturne radove na stadionu “Rajko Mitić” i Omladinskoj školi nastavljajući tako da iz godine u godinu unapređuje uslove za rad, ali i komfor posetiocima.

Određeni radovi su završeni, drugi su u toku, a ovo je rezime urađenog:

Zamenjena je trava na glavnom terenu stadiona “Rajko Mitić”

Posle dve godine, a po preporukama UEFA, kompletno je zamenjena trava na terenu stadiona “Rajko Mitić”. Teren je bio potpuno spreman za početak kvalifikacija kao i za izazove u domaćim mečevima. Igrači su i ovog puta imali idealne uslove za igru što je i doprinelo dobrim rezultatima.

Zamenjene su reflektorske svetiljke na glavnom pomoćnom terenu

Uslovi za treninge, ali i zagrevanje pred utakmice na terenima koji se nalaze iz severne tribine su sada idealni.

Rekontrukcija teretane i Mediko bloka za potrebe kluba u zgradi Sportskog društva

Oporavak igrača kao i individualni treninzi na sticanju snage odvijaju se u mnogo boljim uslovima.

VIP zapad na Marakani

Na centralnom delu zapadne tribine, u sektoru VIP zapad, promenjene su stolice, pa je 2.700 gledalaca imalo privilegiju da uz znatno veću udobnost i uživanje prate utakmice kluba. Moderne, nove stolice dominiraju centralnim delom zapada, a Crvena zvezda je ponosna što svojim vernim navijačima iz sezone u sezonu pruža kvalitetniji ugođaj i sadržaj u praćenju utakmica.

Rekonstruisani su toaleti na zapadnoj tribini

Mokri čvorovi su potpuno promenjeni i uređeni na površini od 500 m2.

Formirani su novi hospitaliti na zapadu

Sa četiri velika šanka za izdavanje hrane i pića podignut je nivo usluge posetiocima, s tim da je i vizuelno ulepšan ceo prostor površine 1.500 m2.

Formirana je loža od 30 luks mesta za gostujuću upravu

Delegacije svih klubova sa kojima smo igrali u Ligi šampiona imali su svoj prostor i odlične uslove za praćenje utakmica.

Postavljen je novi semafor

Marakana je dobila novi semafor. Konstrukcija koju je činio stari „lampaš“ potpuno je skinuta, a njeno mesto zauzeo je novi, moderan semafor. Sa površinom od 90 metara kvadratnih Zvezdin semafor jedan je od najvećih u Evropi. Njegove dimenzije iznose 15,36 metara širine i 5,76 metara dužine.Pušten u rad na premijernoj Superligaškoj utakmici protiv sa Javorom.

Postavljeno je novo ozvučenje

Na stadionu nalazi se potpuno novo ozvučenje. Ono je znatno jače od prethodnog i po karakteristikama najsavremenije. Od utakmice sa Mačvom posetioci su bili u prilici da uživaju u dobro poznatim pesmama crveno-belih sa zvukom još boljeg kvaliteta.

Izgrađen potporni zid iza severne tribine

Ovim radovima dodatno je ojačan temelj stadiona “Rajko Mitić”.

Izgrađen i opremljen prostor za Zvezdinu televiziju

Na Zapadnu tribinu uselila se Zvezdina televizija. Svi oni kojima je crveno-bela boja u srcu od oktobra na svom televizijskom kanalu mogu da prate novosti o našem klubu.

Postavljen novi semafor i platforma za TV kamere na glavnom terenu Omladinske škole

Omladinska škola je takođe dobila semafor i sve uslove za televizijske prenose utakmica mlađih kategorija.

Mediko blok

Iz dana u dan ispred svlačionice prvog tima možemo da ispratimo izgradnju najsavremenijeg Mediko bloka od 800 m2. Mesto na kome će naši prvotimci imati sve uslove za pripremu naporne i duge sezone, kao i za potpuni oporavak posle utakmica.

Objekti za potrebe Omladinske škole kao i geotermalnu bušotinu

U toku su radovi iza juga Marakane na prostoru od 1.000 m2. Omladinska škola dobiće nove kancelarije, a naši biseri još bolje uslove u novim svlačionicama. Gradi se kontejnersko naselje koje će se grejati preko energetskih pumpi.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter