0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ: Norvežani jači od eventualnog finaliste, samo njih da prođemo!

Objavljeno: 25.12.19 u 15:00

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković govorio je danas o predstojećem bražu za Evropsko prvenstvo koji se igra krajem marta 2020. godine.

Rival Srbije je selekcija Norveške koja poslednjih godina nema velike rezultate, ali je sada izbacila jednu generaciju mladih i talentovanih fudbalera. Predvodi je napadač Džoušua King, a tu su još Edegard i Holand. Evo šta je o Skandinavcima rekao Ljubiša Tumbaković za RTS:

– – Verujem da ćemo uspeti da ostvarimo rezultat koji nam treba u utakmici u Norveškoj, da bi ovde pred našim navijačima pokušali da se domognemo Evropskog prvenstva. Igraćemo protiv jedne ekipe koja je u fudbalskoj ekspanziji i jako dobre rezultate su postigli u ovim kvalifikacijama. Očekuje nas jedan jako ozbiljan rival, mnogo teži nego eventualan rival u finalu sa pobednikom meča Škotska – Izrael – istakao je Tumbaković.

On je dodao da Srbija mora da zaustavi odliv mladih fudbalera kako bi nam Superliga Srbije bila jača.

– Naravno da moramo da imamo jaku ligu. Odliv kvalitetnih mladih igrača mora da bude zasutavljen za vreme njihovog sazrevanja. Ako to budemo uradili onda ćemo imati kvalitetnije i bolje igrače, a samim tim i jaču reprezentaciju – istakao je Tumbaković.

Srbija igra protiv Norveške 26. marta u Oslu. Ako se plasira u finale biće domaćin Škotskoj ili Izraelu.

FOTO: FS Srbiije

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter