6
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

UEFA JE REKLA SVOJE: Ovo su najbolji timovi svih vremena, na listi su Zvezda i Partizan! (FOTO)

Objavljeno: 23.12.19 u 23:58

Na početku teksta na zvaničnom sajtu UEFA pitaju se ko su najbolji timovi koji su nastupali u Ligi šampiona (svojevremeno Kupu evropskih šampiona), a potom su nam u nastavku dali i odgovor.

Ne iznenađuje nikoga, najbolji klub koji je učestvovao u elitnom evropskom takmičenju je Real Madrid, osvojili su najviše trofeja, igrali, pobedili, remizirali i izgubili više utakmica od ostalih timova, a takođe su postigli, ali i primili najviše golova. ‘Kraljevi’ su osvojili i 13 titula.

UEFA KOEFICIJENT: Zvezda najbolji srpski klub sa 22.750 bodova!

Na listi koju je krovna organizacija evropskog fudbala objavila nalaze se i Crvena zvezda i Partizan. Aktuelni šampion države je na 22. mestu. sa 160 bodova (140 odigranih mečeva 65 pobeda, 30 remija i 45 poraza).

Pratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

Crno-beli se nalaze na 38. poziciji sa 106 osvojenih bodova (na 105 utakmica ostvarili 41 pobedu, 24 remija i 40 poraza).

 

Na listi 500 najboljih klubova nalazi se i Vojvodina koja je na 195. poziciji sa dva učešća u UEFA Ligi šampiona, odnosno Obilić na 289. mestu sa jednim učešćem. Dok je Dinamo iz Zagreba od klubova iz regiona na 30. mestu. 

FOTO: Skrinšot /  FK Crvena zvezda 

2
0

6 Komentara

  1. moravac nemas pojma ovo je evropski rezultat i nesto sto ti mozes da sanjas a tek prvak sveta o ovome sto pises ti bi bio medju prvima

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter