0
Ostali sportovi

FOTO: FSS

FUTSAL: Srbija protiv Španije, Francuske i Ukrajine

Objavljeno: 23.12.19 u 18:07

Futsal reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu. Naše futsalere očekuje pripremni, revijalni meč u Višegradu, uoči poslednje runde kvalifikacija za Svetski šampionat u Litvaniji naredne godine.

Reprezentacija Srbije je u oktobru zauzela prvo mesto u glavoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pobedivši na kvalifikacionom turniru u Francuskoj selekcije Švajcarske, Belgije i domaćina turnira.

– Ono što je najbitnije uspeli smo da se kvalifikujemo direktno u kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo, preskočili smo predkvalifikacije. To je bio primarni cilj i samim tim smo se plasirali na završni turnir za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo – rekao je Goran Ivančić, selektor futsal reprezentacije Srbije.

A završni kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo igraće se u Nišu od 1. do 4. februara naredne godine. Pored Srbije, za jednu od prve dve pozicije boriće se i aktuelni vicešampion Evrope Španija, kao i reprezentacije Francuske i Ukrajine.

– Zaista teška grupa. Ni teoretski nismo mogli teže da prođemo. Grupa je takva da čak i ako se prođe kao drugoplasirani, ukrštamo sa grupom gde su Portugalija i Italija. Zaista je neprijatan žreb, ali moramo da damo svojih sto posto mogućnosti – napominje Goran Ivančić, selektor futsal reprezentacije Srbije.

FOTO: FSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter