0
Evropske lige

KARLO ANĆELOTI: Cilj nam je Liga šampiona!

Objavljeno: 22.12.19 u 16:10

Novi trener fudbalera Evertona Karlo Ančeloti rekao je da je cilj kluba plasman u Ligu šampiona i osvajanje trofeja.

– Cilj je da stignemo do Lige šampiona ili Lige Evropa. Osvanjanje trofeja treba da bude naš cilj. Ovde sam da pokušam da to uradimo – rekao je Ančeloti, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Anćeloti je u subotu preuzeo Everton, a potpisao je ugovor na četiri i po godine. On je zamenio Marka Silvu, koji je otpušten 6. decembra zbog loših rezultata.

– Potrebno je vreme. To se neće dogoditi odmah, ali radeći zajedno, moramo to da pokušamo da uradimo što pre – naveo je 60-godišnji italijanski trener.

On je tokom karijere osvojio tri trofeja Lige šampiona, dva sa Milanom i jedan sa Real Madridom. Sa Čelsijem je osvojio Premijer ligu i FA kup 2010. godine, a bio je i trener Pari Sen Žermena i Bajerna iz Minhena, sa kojima je osvajao titule.

Anćeloti je početkom meseca dobio otkaz u Napoliju, uprkos tome što je odveo ekipu u nokaut fazu Lige šampiona.

On je sa tribina gledao jučerašnju utakmicu Evertona i Arsenala, 0:0. Na klupi liverpulskog kluba debitovaće 26. decembra na domaćem terenu protiv Barnlija.

– Zaista sam uzbudjen. Ovo je klub sa velikom ambicijom, velikom istorijom. Ekipa je dobra. Naravno, ovde sam kako bih unapredio tim i uneo veći kvalitet. Daću sve od sebe. Cilj je da budemo konkurentni u Premijer ligi, da budemo u vrhu tabele, da budemo konkurentni u Evropi – rekao je Anćeloti.

Posle 15 kola u Premijer ligi Evrton je 15. na tabeli sa 19 bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter