2
Domaći fudbal

GRAFIČAR GRADI MODERNU FUDBALSKU AKADEMIJU: Pogledajte kako će izgledati novi stadion ‘ljubičastih’ (FOTO)

Objavljeno: 22.12.19 u 12:41

Fudbalski klub Grafičar je zvanično predstavio projekat izgradnje novog stadiona i fudbalske akademije.

Grafičar ove sezone igra odličan fudbal u Prvoj ligi Srbije gde zauzima prvo mesto sa 12 pobeda. U odnosu na drugoplasirani Metalac imaju bod više.

Tim koji sa Crvenom zvezdom ima poslovno tehnički ugovor je nedavno nastupao na turniru u Kini gde je u društvu Šalkea, Spartaka iz Moskve i Kine do 20 godina koju sa klupe predvodi Srbin Aleksandar Janković tim ‘grafosa’ zauzeo prvu poziciju.

Klub nastavlja dalli rast, tako da je javnosti predstavljen i projekat novog stadiona tima koji će imati oko 3500 mesta, a u sklopu stadiona planirana je i akreditovana akademija i hotel gde bi mladi igrači mogli da studiraju, hrane se pravilno… Pored fudbala, psihologije, anatomije, stranih jezika, moći će da pohađaju i časove kuvanja.

U akademiji je planirano održavanje savetovanja o finansijama jer su istraživanja u prošlosti pokazala da većina fudbalera nakon svoje karijere ostanu bez ičega. Zanimljiv je i podatak da fudbaleri u Belgiji i Holandiji kao i drugim razvijenim zemljama su u obavezi da deo svojih primanja ostavljaju u namenski fond iz koga novac mogu uzimati tek nakon završetka karijere.

Navodi se da bi akademija ujedno služila i za obrazovanje i stvaranje ambicioznih, posvećenih, i profesionalnih sportskih radnika. Pored akademije i svih pratećih sportskih sadržaja (svlačionica, teren, vip loža) i ostalih sadržaja po UEFA i FIFA standardima koji ispunjavaju sve uslove čak i za evropska takmičenja u planu je i izgradnja komercinalnog objekta koji bi bio u funkciji kluba.

Stadion Kopenhagena godišnje prihoduje 6,5 miliona evra od rente. Kao i drugi veliki klubovi u Evropi koji pametno koriste lokacije na kojima se nalaze.

Komercijalni deo stadiona bio bi izgrađen po poslednjim standardima energetske efikasnosti, go green tehnologije sa zelenim krovom i fasadom koja bi se uklapala u prelepi ambijent senjaka i parkova kojima je okružen.

Urađeni su potporni zidovi i teren je pripremljen za rad, preostalo je prikupljanje dozvola, a radovi će potom krenuti u narednoj godini.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter